Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-09-2002 2e persbericht 28 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man van fiets getrapt
Op de Boschdijk is zaterdagochtend rond 4.15 uur een 23-jarige man uit Eindhoven door twee onbekende mannen op een bromfiets van zijn fiets getrapt. Toen de man was gevallen rende de bijrijder naar het slachtoffer toe. De man verweerde zich echter dusdanig dat hij kans zag om te ontsnappen en een horecagelegenheid binnen te vluchten. De man heeft door de val enkele schaafwonden opgelopen en zijn fiets is beschadigd.

Eindhoven: Fietsendiefstal
Na een melding van een fietsendiefstal vanaf de Vestdijk stelde de politie zaterdag een onderzoek in. Op de Kerkstraat kon een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden worden als verdachte hiervan. De gestolen fiets werd teruggevonden op het Genderstraatje. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Greep uit kassalade
In een winkel in het Winkelcentrum Woensel heeft een onbekende man zaterdag rond 12.00 uur een greep uit een kassalade gedaan. Dit gebeurde op het moment dat een personeelslid de kassa aan het tellen was. De man is er vervolgens met een paar honderd Euro vandoor gegaan. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.75 meter lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft zwart kort haar en droeg een blauw t-shirt, een blauwe trainingsbroek en witte sportschoenen.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden Op de Nieuwe Emmasingel zijn zaterdag rond 15.20 uur een 42-jarige en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze worden verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf deze straat. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte schennispleger aangehouden In zijn woning in het stadsdeel Gestel is zaterdag rond 10.50 uur een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging op een parkeerplaats aan de Antoon Coolenlaan tegenover een 18-jarige inwoonster van Geldrop eerder die ochtend. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Op de kruising Aalsterweg met de afrit van de A67 zijn zaterdag rond 9.15 uur een 43-jarige automobiliste uit de Mortel en een 40-jarige automobiliste uit Helmond met elkaar in botsing gekomen. De vrouw uit de Mortel reed over de Aalsterweg en reed bij rood licht de kruising op. De andere vrouw kwam juist op dat moment vanaf de afrit van de A67 de kruising oprijden. Beide automobilisten zijn overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De vrouw uit de Mortel met een gebroken pols en de vrouw uit Helmond met nekklachten.

Helmond: Bromfietscontrole
Op de Overloop is zaterdag een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm, drie voor het niet gebruiken van de rijbaan en één voor het ontbreken van de gele stickers.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Sperwerstraat is tussen vrijdag 9.00 uur en zaterdag 9.00 uur ingebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Helmond: Ongeluk met dodelijke afloop
Na een verkeersongeval op de Rivierensingel is vrijdagavond de 19-jarige M. van Ansem uit Bakel overleden aan de verwondingen die hij eerder die dag had opgelopen. Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur toen een 32-jarige automobilist uit Helmond en de 19-jarige fietser met elkaar in botsing kwamen. De fietser stak op het moment van de aanrijding de rijbaan over bij de fietseroversteekplaats. Beide voertuigen kwamen vanuit de Biesbosch over de Rivierensingel aanrijden. De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later op de avond aan zijn verwondingen is overleden.

Helmond: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Lucas Gasselstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit de winkel werden drie messen, twee bijlen en ruim 90 kg vlees weggenomen.

Helmond: Verdachten aangehouden
Op de Markt zijn zaterdagochtend rond 3.40 uur een 19-jarige en een 21-jarige Helmonder aangehouden. De verdachten waren betrokken bij een opstootje tussen een aantal personen dat ontstond op de Veestraat kort voor hun aanhouding. Een 36-jarige verdachte Helmonder probeerde de aanhoudingen te verhinderen en werd vervolgens rond 4. 00 uur ook aangehouden. Een 19-jarige Helmondse verklaarde tijdens het opstootje gewond te zijn geraakt aan haar keel en aan haar elleboog. Zij is voor behandeling hieraan naar het ziekenhuis geweest. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Auto gestolen
Vanaf het Albrecht Rodenbachplein is in de nacht van vrijdag op zaterdag een donkergrijze Opel Ascona met het kenteken SK-11-PN gestolen.

Geldrop: Skater gewond
Op het fietspad van de kruising Eindhovenseweg Gijzenrooiseweg zijn zaterdag rond 15.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Geldrop en een 49-jarige skater uit Geldrop met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser reed over het fietspad van de Eindhovenseweg, komend vanuit Geldrop. Bij de kruising sloeg de bromfietser rechtsaf waarbij hij in botsing kwam met de skater die hem over de Gijzenrooiseweg tegemoet kwam rijden. De skater liep diverse snijwonden op.

Gemert: Pup gestolen
Vanaf een binnenplaats van een woning aan het Ridderplein is zaterdag tussen 2.30 en 9.30 uur een vier maanden oude hond, een Cocker Spaniel, gestolen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader op de binnenplaats is gekomen.

Heeze: Speelautomaat opengebroken
In een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk is vrijdagavond tussen 20.30 en middernacht een speelautomaat opengebroken. Uit de automaat werd een betaalunit weggenomen met daarin een paar honderd Euro.

Mierlo: Rijzadels en bosmaaier gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Geldropseweg zijn vrijdag tussen 15.30 en 18.00 uur drie rijzadels en een bosmaaier gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.