Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 28 september 2002

Winnaar RFF Ontwikkelingsprijs

Tijdens het Netherlands Productie Platform is de eerste RFF Ontwikkelingsprijs toegekend aan Eugenie Jansen en Stienette Bosklopper voor het speelfilmproject CALIMUCHO. Het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media heeft de prijs van 10.000 euro uitgereikt ter ondersteuning van het ontwikkelen van het nieuwe project. De tien Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het Netherlands Production Platform kwamen voor de prijs in aanmerking.

De jury uit met haar keuze de verwachting dat regisseur Eugenie Jansen samen met producent Stienette Bosklopper 'aan de belofte zal voldoen om een van die uitzonderlijke Nederlandse filmmakers te worden die het Rotterdams Fonds voor de Film wenst te steunen'.

Het Netherlands Production Platform heeft als doel Nederlands geïnitieerde internationale coproducties te stimuleren. Hiertoe wordt een selectie nieuwe Nederlandse filmprojecten gepresenteerd aan buitenlandse en Nederlandse producenten, distributeurs, sales-agents, financiers en vertegenwoordigers van fondsen, teneinde realisatie van deze projecten te bewerkstelligen. Het Netherlands Production Platform is een onderdeel van de Holland Film Meeting, het programma voor Nederlandse en internationale filmprofessionals.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl