Gemeente Stede Broec

28-9-2002

Streekhof en bibliotheek nu officieel open

STREEKHOF EN BIBLIOTHEEK GEOPEND

Afgelopen vrijdag zijn winkelcentrum Streekhof en de nieuwe bibliotheek geopend. In zijn toespraak maakte burgemeester J.W. Haanstra gewag van de goede samenwerking tussen alle partijen die daar, vier jaar lang, aan hebben gewerkt: projectontwikkelaar Bouwfonds, de winkeliers en de gemeente.

De feestelijke opening stond in het teken van het circus. Er werden serpentines de lucht in geschoten en er waren optredens van jongleurs. Genodigden en publiek werden verder geamuseerd door clowns, een buikdanseres en een orkestje.

Na een rondgang door het vernieuwde winkelcentrum stond een tweede feestelijke handeling op het programma. De bibliotheek draait weliswaar al bijna twee maanden, maar van een officiële opening is nog geen sprake geweest. Wethouder H. Flierman overhandigde directeur Rinske Veraar een enveloppe-met-inhoud vanwege het 40-jarig bestaan van de Stede Broecse bibliotheek. Verder werden de mensen van Speel-o-theek De Dobbelsteen en Welzijn Ouderen in het zonnetje gezet; beide instellingen hebben onderdak in de nieuwe bieb gekregen. Ook de Speel-o-theek werd verblijd met een financiële bijdrage vanwege het 25-jarig bestaan.

Wethouder Flierman en mevrouw Veraar

Wethouder Flierman met mevrouw Veraar van de bibliotheek...

Wethouder Flierman en L. Scharff

... en met de heer Scharff van Welzijn Ouderen

mevrouw J. van der Stelt

Mevrouw J. van der Stelt van Bouwfonds

bibliotheek

Mevrouw J. van der Stelt van Bouwfonds