Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 28 september 2002

Persbericht

WINNAARS GOUDEN MOTORSTER, RACING TEAM- EN ROOKIE OF THE YEAR BEKEND GEMAAKT OP VOORAVOND VAN SLOTRACES OP TT CIRCUIT ASSEN

Het bestuur van de Stichting Motorwegraces Assen heeft aan de vooravond van de Race of the Champions, die op zondag 29 september op het TT Circuit Assen wordt verreden, een aantal ereprijzen in de motorsport toegekend. De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand die grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport heeft gehad, werd toegekend aan Jan Huberts. De titel Team van het jaar 2002, is naar het DeGraaf Junior Racing Team-(DeeCee Jeugdteam ism Dutch Racing Association) gegaan. Tot slot kreeg zaterdagavond 28 september op het TT Circuit Assen de coureur Allard Kerkhoven uit Alphen de titel Rookie of the Year, een titel die de Samenwerkende Motorwegrace-organisatoren in het leven hebben geroepen.

Het is inmiddels een goede traditie geworden dat de Stichting Motorwegraces Assen (SMA) aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de zogenaamde Finishparty in het paddockrestaurant van het TT Circuit Assen heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.

Gouden Motorster

De Gouden Motorster is gegaan naar oud-coureur en teammanager Jan Huberts uit Honselersdijk. Huberts ontving de prijs vanwege zijn grote verdiensten als coureur, teamleider en motorsportambassadeur. Gedurende 44 jaar heeft Jan Huberts (12-10-1937) de wegracesport met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen op onnavolgbare wijze gepromoot.

Als coureur won Jan Huberts in 1962 op zijn 50cc Kreidler zowel de Grote Prijs van Frankrijk als die van de voormalige Deutsche Democratische Republiek. Hij nam gedurende 25 jaar met wisselend succes deel aan de Grand Prix races. Ook is Jan Huberts niet minder dan zes maal Kampioen van Nederland in de wegrace geweest. Sinds 1964 is Huberts in bezit van het wereldsnelheidsrecord in de 50cc.

Na zijn carrière als coureur is Jan Huberts erg succesvol geweest als begeleider van talentvolle coureurs, die hij in samenwerking met enthousiaste teamleden en sponsors tot de GP-races heeft gebracht en waar ze in de wereldtop meereden. Ook heeft Jan Huberts zich beziggehouden met het opzetten van het DeeCee Jeugdteam dat tot Racing team van het Jaar 2002 is uitgeroepen. Huberts is een motorsportman in hart en nieren.

Racing team van het Jaar

Het DeGraaf Junior Racing Team (het DeeCee Jeugdteam met o.a. ook als hoofdsponsor de Dutch Racing Association) is door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Racing team van het Jaar 2002. De keuze voor het DeGraaf Junior Racing Team, geïnitieerd door teammanager Martin van Genderen, is ingegeven door het feit dat het team zich op zeer professionele wijze inzet ten behoeve van jeugdig talent in de Nederlandse wegracesport.

Het team opereert succesvol met jeugdige coureurs in de klasse 125 en 250cc en dat leidde in 2002 tot een wildcard voor de Dutch TT (Raymond Schouten) in de Grand Prix 125cc en deelname aan het Europees kampioenschap in de klasse 250cc (Stuart Voskamp Rookie of the Year van 2001) in Assen.

De presentatie van het DeeCee Jeugdteam (handelend onder de naam DeGraaf Junior Racing Team met als mede hoofdsponsor Dutch Racing Association) naar publiek en media past uitstekend bij een ambitieus team, waarbij een up-to-date website niet ontbreekt.

Rookie of the Year

Rookie of the Year 2002, Allard Kerkhoven uit Alphen, heeft deze titel verdiend door zich uitstekend te manifesteren in de klasse 250cc. De titel Rookie of the Year is bedoeld voor Nederlandse coureurs die voor het eerst aan de ONK-wegraces deelnemen en starten in de 125cc, 250cc, Superstock of Supersport.

De 17-jarige Allard Kerkhoven rijdt in de 250cc. Drie jaar geleden reed de jeugdige coureur nog in de brommerraces, een jaar daarna in de Yamaha/Aprilia-klasse en dit jaar voor het eerst bij de kwartliters. In de tussenstand voor het ONK staat Allard Kerkhoven momenteel elfde. Voor de titel Rookie of the Year tellen negen ONK-races.


*********