EXPODIA BV

Nationale Dier & Show 2002

PERSBERICHT

De Nationale Dier&Show op 28 en 29 september in ROSMALEN

Wie van dieren houdt kan in de nazomer zijn hart ophalen op de Nationale Dier&Show. Op 28 en 29 september, vlak voor Wereld Dierendag staat het Autotron in ROSMALEN open voor alle huisdieren van Nederland. Paard, ezel, hond of kat, ze zijn er allemaal op de Nationale Dier&Show. Twee dagen lang volop activiteiten, shows en wedstrijden met als motto: groot plezier voor kind en dier!

Alle soorten huisdieren
Nationale Dier&Show is niet zomaar een evenement, het is een all-weather event op een binnen en buitenterrein. Honden, katten, konijnen en knaagdieren, aquaria, terraria, vogels en pluimvee zijn op diersoort overzichtelijk gegroepeerd te bekijken in enkele hallen. De desbetreffende verenigingen geven uit eerste hand informatie over het houden en verzorgen van de dieren. Maar er is ook een buitenterrein. In de natuurlijke entourage van het Autotron komen de dieren-activiteiten pas écht tot hun recht. Een tentenpaviljoen met rashondenverenigingen omzoomt de hondenpiste met o.a. Jack Russelraces, werkhondenshows met politiehonden en sledehonden. Ook zijn er demonstraties 'ganzendrijven' waarbij de Border Collie laat zien wat hij kan.

50 hondenrassen
Een hond als huisgenoot geeft veel plezier. Vooral als hij bij de baas en de woonomgeving past. Rashondenverenigingen informeren over het karakter dat bij de verschillende rassen hoort, de gezondheid en over fokkers. In een parade trekken meer dan 50 rassen in een aparte presentatiepiste enkele malen per dag aan het publiek voorbij. Verder is er informatie over training, verzorging, voeding rechtstreeks van fabrikanten en leveranciers van voer en verzorgingsproducten. Op het veterinaire plein geven dierenartsen en deskundigen antwoord op alle mogelijke dierenproblemen en worden er presentaties gegeven over diverse uiteenlopende medische onderwerpen.

Paardenpiste
Van Groninger trekpaard tot Arabische volbloed. De paardachtigen zijn er weer allemaal. Spectaculaire shows, western riding en chique dressuur in een afwisselend programma in de binnenpiste van het Expodome. Natuurlijk staat de pony 'aaiklaar' en mag men het ezeltje rijden niet overslaan.

De aaibaarheidsfactor is weer hoog!
Op het knaagdierenplein kunnen bezoekers zelf ook verschillende dieren aanraken en knuffelen. Of heb je liever een roofvogel op je hand? Tijdens Nationale Dier&Show wordt aan iedereen gedacht. Of het nu om fretten, honden of vogelspinnen gaat, dikwijls mag je de dieren van de baasjes even vasthouden, aaien of er even mee spelen.

De mooiste hond van Nederland
De verkiezing van De Mooiste Hond van Nederland is een bekend onderdeel van de
Nationale Dier&Show. De winnaar kan een rashond zijn, maar dat hoeft niet. Bij deze verkiezing gaat het om verzorging en gehoorzaamheid. Maar ook de verschillende keuringen van speciale diersoorten brengen elke keer weer veel belangstellenden met hun dieren naar ROSMALEN en vormen daarmee een bezienswaardigheid op zich.

Einde persbericht