VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Angela Schijf naast Pleuni Touw in Momenten Van Geluk

Onder leiding van regisseur Berend Boudewijn zijn de repetities begonnen van Momenten Van Geluk, de Nederlandse versie van de tragi-komedie Time Of My Life van de Britse schrijver Sir Alan Ayckbourn. Voor deze productie is een cast van topacteurs samengesteld. Naast Pleuni Touw, die afgelopen seizoen met Anne-Wil Blankers en Willem Nijholt onafgebroken volle zalen trok met Lied In De Schemering, spelen in Momenten Van Geluk Rik van Uffelen, Vera Mann, Jasper Boeke, Angela Schijf, Mark Ram en Ad Knippels een rol. Voor Angela Schijf, die de alom geprezen hoofdrol vervulde in de musical 42nd Street, is dit haar toneeldebuut.

Momenten Van Geluk is vertaald door Coot van Doesburgh. Plaats van handeling is een restaurant waar de verjaardag van Laura Schaafsma wordt gevierd, gespeeld door Pleuni Touw. Naast haar man Gerard (Rik van Uffelen) zijn ook hun twee zoons (Jasper Boeke en Mark Ram) met partner aanwezig (Vera Mann en Angela Schijf). Het uitje wordt een tragi-komisch slagveld onder het motto 'familie, je kan niet mèt, maar ook niet zonder'. De ober, die in Momenten Van Geluk een cruciaal aandeel heeft, wordt gespeeld door Ad Knippels.

Alan Ayckbourn, na Shakespeare de meest gespeelde toneelschrijver ter wereld, hoopte aanvankelijk op een carrière als acteur. Omdat hij zich te weinig herkende in de beschikbare rollen, besloot hij zelf stukken te schrijven. Zijn grote doorbraak kwam in 1967 met het toneelstuk Relatively Speaking (Slippers). Ook kreeg hij onder meer grote bekendheid door Liefde Half Om Half en Verre Vrienden. Vorig seizoen speelde Het Nationale Toneel met veel succes Huis & Tuin van Ayckbourn.

Momenten Van Geluk reist door het hele land van zaterdag 28 september 2002 t/m zaterdag 22 februari 2003. De première vindt plaats op donderdag 17 oktober in de Goudse Schouwburg in Gouda. Kaarten en informatie via de theaters in het land of via De Reserveerlijn: 0900 300 5000 (0.45 cpm) dagelijks van 10u00 tot 22u00 of via www.reserveerlijn.nl.

Noot voor de redactie/