Ingezonden persbericht


Persbericht

September 2002

Leids Barok Ensemble

Zaterdag 28 september 2002 - 20.00 uur

In het stadje Buren klinkt op zaterdag 28 september meeslepende barokmuziek door het Leids Barok Ensemble. Zij zijn te beluisteren in de monumentale St Lambertuskerk.

Het LBE treedt op als een zeer hechte groep, zonder dirigent. Hun manier van spelen wordt gekenmerkt door een enorme expressiviteit. Vorig jaar hebben zij in Buren een spetterend najaarsconcert gegeven. In vervolg daarop komen zij opnieuw naar Buren. Ditmaal worden zij vergezeld door de klarinettiste Martine Belderop. Zij speelt het klarinetconcert van Stamitz.

Het programma bestaat naast Stamitz uit werken van Mozart, Locatelli en Gregori. Het Leids Barok Ensemble heeft een patent op pikante barok. Altijd weten zij weer te verrassen met een gekke componist waar niemand nog ooit van heeft gehoord. Gregori is daarvan een voorbeeld. Hij heeft geweldige dramatische muziek geschreven waarin de klankkleur van het ensemble goed tot zijn recht komt.

Als altijd verzorgen de musici een mondelinge toelichting op de muziek die zij spelen.

Voorafgaand aan het concert is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kunt u kopen voor aanvang in de kerk of bij het VVV, Herenstraat 18 in Buren. (0344 - 571922). Toegang is 10 euro; CJP/Pas65 2,50 korting.

Het concert wordt georganiseerd door de stichting Muziek in Buren.


-o-