Gemeente Son en Breugel


Schoonmaakactie centrum Son 28 september a.s.
19-09-2002
Zaterdag 28 september a.s. zal de Raad van Son en Breugel, gezamenlijk met hopelijk vele inwoners van de gemeente het centrum van Son gaan verlossen van het zwerfvuil. Het is de Raad van Son en Breugel een doorn in het oog dat het centrum wordt vervuild door rondslingerd papier, blikjes en ander materiaal. Het initiatief dat genomen is door de raadsfracties GSSB en Dorpsbelang Son en Breugel wordt ondersteund door de overige fracties, CDA, VVD en PvdA/GL in de gemeenteraad.

Door zelf, als raad een voorbeeld te stellen hopen zij dat het schoonhouden van de woonomgeving prioriteit krijgt van een ieder en dat de burger het niet alleen laat afhangen van de gemeente. Op zaterdag 28 september wordt om 9.30 uur iedereen uitgenodigd, op de koffie bij Buurtvereniging de Kanaalstraat in de tent, die zij neer zetten op het grasveldje aan de driehoek in Son, om om ongeveer 10.00 uur de opruimwerkzaamheden te starten.
Het ligt in de bedoeling om de omgeving Kanaalstraat, Nieuwstraat, Hendrik Veenemansstraat en aanliggende straten als eerste van overtollig vuil te ontdoen.
De gemeente zal vuilniszakken en overige materialen beschikbaar stellen. Om 12.00 uur zal de opruimactie worden beëindigd op het gemeentehuis en zal het resultaat van deze actie bekend gemaakt worden.
Noteer alvast deze dag. Een schone woonomgeving is in het belang van iedereen.

Namens de Raad van Son en Breugel
Frans Meulenbroeks
Fractievoorzitter GSSB.
Jos Struik
Fractievoorzitter Dorpsbelang