Ingezonden persbericht

Snelpuzzelen in Delft

Nieuwe activiteit gaat zaterdag van start

DELFT, 20020923 -- Op zaterdag 28 september wordt om 14.00 uur op de Markt in Delft de wedstrijdpuzzel 2003 officieel bekend gemaakt. Met dit nieuwe initiatief start de Delftse ondernemer Hans Trapman van Spelshop.nl in nauwe samenwerking met Delft op Zondag een activiteit die wat hem betreft mag uitgroeien tot een jaarlijks evenement.

Met Snelpuzzelen probeert een team van drie personen een bepaalde legpuzzel zo snel mogelijk te leggen. Doordat de puzzel vooraf bekend wordt gemaakt, kan ieder team goed oefenen en een eigen tactiek ontwikkelen. Het team dat tijdens de finaleronde in april 2003 het snelste de legpuzzel legt, is Nederlands Kampioen Snelpuzzelen.

Iedereen kan meedoen. Voorlopig kunnen 200 teams geplaatst worden voor de finale. Teams kunnen zich zaterdag al inschrijven en zodoende zeker zijn van een finaleplaats. Ook in andere plaatsen in Nederland zal deze activiteit onder de aandacht worden gebracht. Teams kunnen ook deelnemen op recreatief niveau (dus niet om te winnen). Elke deelnemer in april ontvangt een uniek aandenken.

Zaterdag kan op de Markt ook gepuzzeld worden. Tevens zijn verschillende legpuzzels te koop waaronder de welbekende cartoonlegpuzzels van Jan van Haasteren. Passanten kunnen en passant meedoen aan een prijsvraag. En natuurlijk kan iedereen die wil, informatie krijgen over de gloednieuwe activiteit Snelpuzzelen. Trapman overweegt een speciale wedstrijd te organiseren voor teams van basisscholen (heel Nederland); ook hierover kunt u informatie krijgen.

Voor meer informatie bent u nu al van harte welkom in de winkel Spelshop.nl aan Markt 37a. U kunt ook een mailtje sturen naar snelpuzzelen@spelshop.nl



Ingezonden persbericht