Fontys


woensdag 25 september 2002
Onder de titel Pretpark van het lijden
Theatrale lezingen verlevendigd door studenten

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september vindt in theater Plaza Futura in Eindhoven een aantal theatrale lezingen plaats van toneelstukken van de Vlaamse schrijver Paul Pourveur. Deze lezingen worden gehouden door acteurs van toneelgroep Keesen & Co, die ook de originele toneelstukken op de planken heeft gebracht. Bijzonder is dat groepen studenten van Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven deze lezingen op creatieve wijze zullen opluisteren.

De deelnemende studenten zijn afkomstig van de opleiding Drama en de opleiding Werktuigbouwkunde met uitzendprofiel Human Mechanical Engineering van Fontys Hogescholen in Eindhoven en van de Technische Universiteit Eindhoven. Er zijn vijf groepen studenten, die door middel van installaties, beelden en scènes een lezing zullen verlevendigen. Dit doen ze door bijvoorbeeld een decor te maken dat op een bepaalde manier het thema van de lezing uitbeeldt. Ook zal er iets gedaan worden op het gebied van multimedia en een van de groepen zal het centrum van Eindhoven ingaan, om daar bijvoorbeeld teksten op te hangen en etalages in te richten aan de hand van een thema van een lezing. Elke groep is samengesteld uit studenten van verschillende disciplines, zodat een thema vanuit verschillende invalshoeken bekeken kan worden. Door de gekozen samenstelling van de groepen kunnen de studenten veel van elkaar leren.

De serie lezingen die in Eindhoven wordt gehouden is de laatste in een reeks. Eerder werden al voorstellingen gegeven in Amsterdam, Arnhem en Utrecht. Het programma van de voorstellingen in Eindhoven ziet er als volgt uit:

Vrijdag 27 september:
20.30 uur-20.45 uur: Inleiding
20.45 uur-22.15 uur: Naar Belgrado!
22.15 uur-23.00 uur: nagesprek

Zaterdag 28 september:
14.45 uur-16.15 uur: White-Out
16.30 uur-17.30 uur: presentaties studenten
20.30 uur-22.15 uur: De gekwetstheid is minimaal 22.15 uur-23.00 uur: nagesprek

De toegang per lezing bedraagt 5 euro. Een dagpassepartout kost 7,50 euro. Theater Plaza Futura bevindt zich aan de Leenderweg 65 te Eindhoven. Telefoon: 040-2946848.