---

Ministerie van Defensie



---

Open Huis Koninklijke Landmacht in 't Harde

25-09-2002

Het Opleidings- en Trainingscentrum Vuursteun van de Koninklijke Landmacht op de Legerplaats Oldebroek in 't Harde houdt zaterdag 28 september een Open Huis ter gelegenheid van het 325 jarig bestaan van de artillerie. Bezoekers van deze dag kunnen kennis maken met dit opleidingscentrum, maar ook met verschillende eenheden van het Opleidingscentrum. De Legerplaats opent zaterdag haar poorten van tien uur s morgens tot vier uur s middags. De toegang is gratis.

Het Opleidingscentrum Vuursteun is verantwoordelijk voor de alle opleidingen voor de landmacht en het Korps mariniers op het gebied van grondgebonden vuursteun. Er werken bij het centrum zon 200 mensen. Op het terrein van de Legerplaats Oldebroek zijn daarnaast ook het Regionaal Militair Commando Oost, de Lokaal Facilitaire Dienst 't Harde, het Divisie Gevechtssteun Commando en de organisatie voor Lichamelijke Opvoeding en Sport gevestigd. Bij het Open Huis zullen ook deze eenheden zich presenteren. Ook de geschiedenis van de artillerie, verschillend materieel als radarsystemen, het doelopsporingssysteem "Sperwer", mortieren en de "Pantserhaubitze 2000" en schietdemonstraties ontbreken niet tijdens het Open Huis.

Bezoekers van het Open Huis kunnen ook zelf deelnemen aan activiteiten. Er ligt een leuk aandenken klaar voor de bezoekers die aan alle sportclinics hebben deelgenomen, zoals o.a. de klimtoren, hindernisbaan, spijkerslaan en granaat laden. Het Opleidings- en Trainingscentrum Vuursteun biedt binnen de Koninklijke Landmacht opleidingen, kennis en trainingsondersteuning op het gebied van grondgebonden vuursteun en schiet- en oefenfaciliteiten voor de gehele krijgsmacht. Vanaf startion 't Harde en de parkeerplaatsen bij de boveningang zijn opstapplaatsen voor de bussen die een pendeldienst onderhouden.