Gemeente Zoetermeer

Natuurbeheerwandeling De Leyens, zondag 29 september a.s.

Natuurbeheer De Leyens is het thema van een wandeling die de Vereniging voor natuur- en milieueducatie(IVN) op zondag 29 september aanstaande organiseert voor belangstellenden.
Om 14.00 uur wordt er verzameld bij het wandelbord van de Noord-Aa route, dat bij het Sprinterstation De Leyens aan de Broekwegkade staat. Deze wandeling, die ongeveer anderhalf uur zal duren, wordt geleid door twee natuurgidsen van het IVN. Deelname is vanzelfsprekend gratis.

De route van circa vier kilometer, die gelopen zal worden, voert onder andere langs de natuurvriendelijke oevers aan de Meerpolderdijk en door het Binnenpark aan de Broekwegschouw.
De invloed van het gevoerde natuurbeheer kan vooral op deze locaties worden getoond. Ook de straatbomen en de beplanting van de plantsoenen hebben met het natuurbeheer te maken. Nu er pas gemaaid is in het Binnenpark en langs de natuurvriendelijke oevers zijn er praktisch geen bloeiende wilde planten, insecten en vlinders meer te zien.

De aandacht voor de natuur gaat, tijdens deze wandeling, uit naar planten en dieren die dan aanwezig zijn en die we dan zullen ontdekken. Dit zullen hoofdzakelijk bomen en struiken zijn. Interessant langs de route zijn verder de overgangen in het landschap en het aangelegde kleinschalige landschap.

Laatste wijziging: 23-09-2002