Ingezonden persbericht

Ervaring in Guinea verandert leven arts Sandra Snoeren

Etappe 4 KRO De Wandeling op Marskramerpad

HILVERSUM, 20020924 -- "Je ziet een kind lopend binnenkomen en dood weggedragen worden. Het eerste wat ik me afvroeg was wat ik verkeerd gedaan had of wat ik anders had moeten doen..." Sandra Snoeren (31) werkt drie jaar als verantwoordelijke op een medische post in Guinea, Afrika. Maar werken als arts onder erbarmelijke omstandigheden zonder water en elektriciteit, hebben haar beroepshouding wel ingrijpend veranderd.

Tijdens de vierde etappe van KRO De Wandeling op het Marskramerpad gaat Lucette Verboven in gesprek met Sandra Snoeren, die als basisarts voor de ontwikkelingsorganisatie Fidesco naar Afrika ging om de armste bevolking te helpen. Makkelijk werd het niet. "Want wat doe je als je volledig kapotte handen van een gevangene mag verzorgen, terwijl hij in alle rust vertelt dat hij met die handen zijn grootmoeder heeft onthoofd... Ik belandde in een innerlijke strijd: wil ik die moordenaar wel helpen of probeer ik het goede in de mens naar boven te halen?" Haar houding als arts tegenover patiënten is in de drie jaar in Guinea fundamenteel anders geworden. "Aan alle technische kennis heb je niets als je de mensen en hun gebruiken niet kent. Je best doen voor je patiënten blijkt belangrijker dan de verzorging die ik kon bieden."

KRO De Wandeling volgt over 195 kilometer het Marskramerpad van Amersfoort naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen met een opmerkelijk perspectief in het leven.

KRO De Wandeling, vrijdag 27 september 16.30 uur (HH. op zondag 29 september 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Avontuurlijk en spiritueel wandelprogramma.



Ingezonden persbericht