ST. HOOFD, HART EN VATEN

Cruijff Sport en beweging goed voor hartpatienten

Persbericht

Cruijff: sport en beweging goed voor hartpatiënten Hilversum, 17 september 2002
Johan Cruijff is een warm voorstander van regelmatig sporten en bewegen door hartpatiënten. Cruijff zegt dit in een interview met AVRO-verslaggeefster Floor Bremer ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting Hart in Beweging (HIB). Cruijff, die zelf een bypassoperatie heeft ondergaan, vindt het belangrijk dat hartpatiënten lichamelijk actief blijven. Daardoor kun je het leven weer beter aan, zegt hij uit eigen ervaring.
HIB is door hartpatiënten zelf opgericht in een periode dat artsen hen vooral rust voorschreven. De vrijwilligers van deze organisatie stimuleren hartpatiënten die worden gerevalideerd, om ook daarna regelmatig in beweging te blijven.
HIB leidt deskundige sport- en bewegingsbegeleiders op en zorgt ervoor dat de 170 aangesloten verenigingen veiligheidsmaatregelen treffen tijdens het sporten.
De start van het 25-jarig jubileum van HIB valt samen met de Nederlandse Hartstocht, die zondag 29 september op veel plaatsen in het land wordt gehouden. De Hartstocht wordt jaarlijks op Wereld Hartdag door de Nederlandse Hartstichting georganiseerd. De Hartstocht is een fitloop voor jong en oud die ongeveer een uur duurt. De AVRO doet vanaf 11.30 uur live verslag van de Hartstocht in het Amsterdamse Vondelpark. Meer informatie over HIB en de Hartstocht is te vinden op www.hartinbeweging.nl en www.hartstichting.nl.
HIB gaat de komende tijd zorgen voor een ruimer en gevarieerder bewegings-aanbod voor met name vrouwen, allochtonen en jonge hartpatiënten.
In combinatie met goede voorlichting en informatieverstrekking tijdens de hartrevalidatie kunnen dan tweemaal zoveel patiënten na een hartinfarct doorstromen naar sport- en bewegingsprogramma s.

Noot aan de redactie:Foto (Cruijff met HIB hart in de Studo Sport studio, rechten vrij) beschikbaar via ANP Pers Support Foto en de digitale beeldbank van het ANP)
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Mw. Nensi Janssen of Dhr. Jan Benedictus: 030 65 94 652.

24 sep 02 12:08