Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Literair concert in de hervormde kerk

* omleiding busroute 27 t/m 29 sept.

26/9/2002 - Literair concert in de hervormde kerk Literair concert in de hervormde kerk

Zondag 29 september a.s. is er in de Hervormde Kerk te Nieuwendam om 16.00 uur een literaire concert. Judith Mok leest voor uit haar roman 'De Beul', een verhaal over de omzwervingen van een zigeuner-zangeres en haar geliefde.

Een sefardisch lied en een schilderij van Leonardo da Vinci figureren in het verhaal. Samen met Vaughan Schlepp, piano; Richard Wolfe, viool; en
Julia Barnes, altviool, bezingt sopraan en schrijfster Judith Mok de haat, de liefde en de dood. U hoort werken van o.a. Pergolesi, Brahms, Kurt Weill,
en Granados. Brede Kerkepad 6, Nieuwendam.

Kaartjes: 8.50/7.00 CJP/ouderen.

26/9/2002 - omleiding busroute 27 t/m 29 sept. In het weekend van vrijdagnacht 27 september tot en met zondagnacht 29 september 2002 vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan de brug van de Klaprozenweg over Zijkanaal I. De werkzaamheden hebben ingrijpende gevolgen voor het openbaar vervoer in Amsterdam-Noord.

Tijdens het werk is de brug afgesloten voor al het verkeer. De buslijnen 35, 37, 38 en de nachtbus 74 rijden daarom een aangepaste route. Vanaf hun standplaats Molenwijk, gaan deze lijnen naar de Stellingweg om zo via de Molenaarsweg naar het Zuideinde te rijden. Vervolgens gaat de route voor alle bovengenoemde bussen verder via:

Adriaan Loosjesstraat Stentorstraat Vorticellaweg naar de IJdoornlaan.

Door de omleiding rijden dit weekend in uw straat dan ook meer bussen dan gewoonlijk. Het GVB, de politie en het stadsdeel Amsterdam-Noord doen hun uiterste best om de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. De politie houdt extra toezicht en op het Zuideinde, tussen de Stellingweg en de A. Loosjesstraat, geldt een tijdelijk parkeerverbod.

Voor meer informatie over de omleiding, kunt u kijken op de website www.gvb.nl of bellen met de GVB klantenservice, tel: 020 460 59 59.