Ingezonden persbericht

De Troubadour
Grand Cafe Musique Hardenberg

persbericht van Grand Cafe Musique DE TROUBADOUR persbericht op zaterdag 14 september 2002
betreft Start maandelijkse Jam Sessions

Nieuw in Hardenberg
Maandelijkse Jam Session in De Troubadour

Hardenberg-, Grand Cafe Musique De Troubadour heeft het initiatief genomen tot een bijzonder muzikaal gebeuren in Hardenberg. Vanaf 29 september zal er iedere laatste zondagavond van de maand een groot-regionale Jam Session georganiseerd worden met de titel "Sunday Super Session". Het is een initiatief dat De Troubadour typeert als muziekcafe. Speciaal voor de duizenden musici en muziekliefhebbers stellen de organisatoren Jan Kremer en Herman Potgieter De Troubadour beschikbaar voor alle mensen -zowel amateurs als professionals- die een instrument bespelen, zingen of het gewoon leuk vinden naar live-muziek te luisteren.

Ondersteuning is er van de rock & rollingstonesband 'Gimme Shelter'. Deze band is een regionaal bekende Rolling Stones coverband en wordt als een van de beste van Nederland beschouwd. Gimme Shelter speelt de rode draad op de Jam Session.Een ieder die een instrument meeneemt kan 'inprikken' op de aanwezige professionele huisinstallatie. Drums, gitaren, versterkers, alles is aanwezig.

Tijdens Sunday Super Session met musici van allerlei pluimage, gaan deze beurtelings muziek maken. Onder leiding van een sessionleider, die enige structuur aan zal brengen in het geheel. Iedereen kan dus meedoen. Voorwaarde is dat hij of zij een instrument kan bespelen of wil zingen. Gezelligheid is troef, en het gaat om het (speel-)plezier. Dit kan soms leiden tot heel aardige composities, zowel in muziek als samenstelling van de band, en in ieder geval veel lol voor publiek en deelnemers. De eerste aflevering is op zondag 29 september aanstaande. Hier worden heel wat speciale gasten verwacht, dus dit belooft gezellig te worden! Blues, rock, pop, country, er zal van alles te horen zijn.

De aanvang van de Jam Session is steeds rond 20.00 uur en de entree is gratis!


* einde persbericht *