Ingezonden persbericht

Persbericht

Joure, 23 september 2002

Clarinets Unlimited verzorgt Jouster Merke concert in Doopsgezinde Kerk Joure.

Het 18-koppige klarinet-ensemble "Clarinets Unlimited" uit Groningen geeft aanstaande zondagmiddag een concert in de Doopsgezinde Kerk aan de Midstraat om 15.00 uur. Onder leiding van dirigent Karin Vrieling worden er werken van Johann Sebastian Bach en van zijn zoon gespeeld.

Het klarinetorkest waarvan de oud-Jouster Marian Visser deel uit maakt, is al ruim tien jaar actief in Groningen en omgeving. Na het eerste optreden (op 1 mei 1991) in de Salon, liet het orkest op diverse plaatsen van zich horen.

Elk half jaar worden er werken gespeeld rond een bepaald thema. Thema's die de afgelopen jaren aan de orde kwamen, zijn onder andere :dans, Franse muziek, Oost-Europese muziek en orginele composities voor choir. Deze keer is gekozen voor een programma rondom Johann Sebastian Bach. Op het programma staan: Air en Gigue uit de 3e orkestsuite, Dietrich Buxtehude: Toccata en Fuga, Preludium en Fuga in d klein, Fuga XVI, het 3e Brandenburgs concert en na de pauze: Gloria sei dir gesungen, Vivace en van zijn zoon Johann Christian; Andante en Arioso en Bourree. In november 2001 vierde Clarinets Unlimited haar tienjarig bestaan met twee concerten in Groningen. Er is van deze concerten een cd gemaakt met een aantal werken die tijdens deze concerten gespeeld werden.

De organisatie van dit concert is in samenwerking met de Kultuerried. Kaarten zijn te verkrijgbaar via VVV/ANWB tijdens openingstijden en vanaf een halfuur voor aanvang aan de kassa.:De entree is voor volwassenen ¤ 3,00 p.p, een gezinskaart kost ¤ 7,50 en een kinderkaart kost ¤ 1,50. p.p.

Voor meer informatie en digitale foto kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Kultuerried, G. Bouwsma, tel. 0513-410303.