Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 29 september 2002

Dagelijkse berichten

Ter Apel: man valt van steiger
Een 65-jarige man uit Ter Apel viel zaterdagmiddag van een steiger bij werkzaamheden aan zijn woning aan Ter Apelkanaal West. De man liep een hoofdwond op en moest in een ziekenhuis worden behandeld.

Zuidhorn: automobiliste gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N355 bij Zuidhorn is zaterdagmorgen een 54-jarige vrouw uit de gemeente Zuidhorn gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto vanaf de Provinciale Weg N980 de 355 op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 23-jarige man uit Groningen. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer aangezichtsletsel opliep. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Haren: vernielende zwerver bedreigde ook mensen De zwerver die zaterdagmorgen door de politie werd aangehouden nadat hij in een parkeergarage aan de Hortuslaan in Haren een aantal autos (28) had vernield, blijkt ook een aantal eigenaren van vernielde autos met een hamer te hebben bedreigd. De man die in tegenstelling tot eerder berichtgeving 64 jaar blijkt te zijn, was psychisch zodanig in de war dat hij na verhoor is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg. De man moet vermoedelijk worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Onderzoek door de politie heeft uitgewezen dat de man van de meeste autos alle ruiten, lampen en spiegels kapot heeft geslagen. Van een enkele auto vernielde hij slechts één raam.

Siddeburen: sluiting oorzaak brand kippenschuur Onderzoek van de technische recherche van Regiopolitie Groningen heeft uitgewezen dat de brand, vrijdagnacht, in een kippenschuur aan de Hoofdweg in Siddeburen vrijwel zeker is ontstaan door sluiting. Tijdens het onderzoek werd geconstateerd dat de brand moet zijn ontstaan door oververhitting van de bekabeling van een dakventilator. Brandstichting of brand door overslaan van vuur van elders kan daarom worden uitgesloten. De politie heeft het onderzoek afgerond.

Winschoten: dronken vrouw opgepakt
Op het Marktplein in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht een 40-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw, die zwaar onder invloed verkeerde, liep schreeuwend over straat en schold een ieder die zij tegen kwam uit. Ze was niet tot bedaren te brengen. De vrouw is ingesloten en krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Harkstede: jongemannen (18) aangehouden
Twee mannen in de leeftijd van 18 jaar uit Noordbroek en Veendam zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Hoofdweg in Harkstede. Surveillerende politiemensen zagen dat beide verdachten hard tegen ramen van een abri stonden te schoppen. Beiden werden meegenomen naar het bureau. Ze zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Sappemeer: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed in zijn auto over de A7 in de richting van Groningen ter hoogte van Sappemeer en haalde met een snelheid van 171 km per uur een politieauto in. Bij een tankstation kon hij worden aangehouden. De man krijgt een boete voor de snelheidsovertreding.

Groningen: jeugdige vernielers
Drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar zijn zaterdagavond door de politie aangehouden op de hoek van de Claremaheerd en de Ypemaheerd in Groningen, nadat getuigen hadden gezien dat ze gedrieën een 7-tal ruiten van een portiek aan de Amkemaheerd hadden kapot getrapt. De drie werden meegenomen waar bij onderzoek bleek dat één van de drie, een 14-jarige verdachte, niet had deelgenomen aan de vernielingen. Hij bleek wel tegen een brievenbus te hebben getrapt en bleek zodanig onder invloed van alcohol dat tegen hem proces-verbaal is opgemaakt voor openbare dronkenschap. Beide anderen krijgen verbaal voor vernieling. De knapen zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen.

Groningen: klant pizzeria mishandeld
Een 46-jarige man uit Groningen is zaterdagavond aan de Noorderstationsstraat door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man, die werkzaam is in een pizzeria, kreeg onenigheid met een 21-jarige klant die, naar zeggen van de verdachte, de zaak verliet zonder zijn genuttigde pizza en bier te hebben betaald. Het slachtoffer werd aan de Roodeweg door de verdachte achterhaald en geslagen en op de grond gegooid. Hij liep daarbij letsel op aan het gezicht. De verdachte is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van het voorval.

Groningen: dronken
Op de Oosterhamrikkade in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 29-jarige Groninger aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lag nagenoeg bewusteloos op straat. Bij onderzoek door ambulancepersoneel bleek hij geen letsel te hebben. Wel bleek de man zwaar beschonken te zijn. Hij is daarom meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Haren: dronken bromfietser valt
Een 45-jarige bromfietser uit Haren kwam zaterdagmiddag met zijn brommer te vallen bij een remmanoeuvre op de Anjerlaan in zijn woonplaats. Hij liep licht letsel op en werd door ambulancepersoneel behandeld. Daarna werd hij door de politie aangehouden en meegenomen omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Aan het bureau werd bij de ademanalyse 2.15 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur heengezonden.

Groningen: motorrijder gewond
Op de Rijksweg in Groningen raakte zaterdagmorgen een 46-jarige motorrijder uit Uithuizen door onbekende oorzaak met zijn motor in een slip en kwam te vallen. De man is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: Winsumer (23) mishandeld
Bij een snackbar aan de Grote Markt in Groningen is zaterdagnacht een 23-jarige man uit Winsum mishandeld. Terwijl het slachtoffer een snack stond te eten kreeg zijn kameraad door een onbekende man een broodje kroket in het gezicht gegooid. Direct daarna sloeg dezelfde man het slachtoffer tegen het hoofd en ging er daarna vandoor. Hij kon niet worden aangehouden. Het slachtoffer liep een barstwond op en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: dronken man beledigt agenten
Wegens belediging en openbare dronkenschap heeft de politie zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man haalde volgens voorbijgangers, al lopend, meerdere malen zijn geslachtdeel uit zijn broek en bij de komst van de politie deed hij dat opnieuw en ging op straat staan plassen. Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken schold hij de agenten een aantal keren uit. De man, die zwaar onder invloed verkeerde, is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar viel hij in slaap en was niet meer wakker te krijgen. Na onderzoek door een arts werd de man naar een ziekenhuis gebracht en daar direct opgenomen. Bij hem werd een bloedalcoholgehalte van ruim 3 promille gemeten. De man moet ter observatie in het ziekenhuis blijven. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap en belediging.

Groningen: man aangehouden
Bij het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man kwam vrijdagnacht een aantal keren onder invloed het politiebureau binnen en viel baliepersoneel lastig. Toen hem te verstaan werd gegeven dat hij pas werd geholpen als hij nuchter was en het bureau moest verlaten begon hij opnieuw lastig te worden, nu via de deurintercom van het bureau. Daarop is hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Regio Groningen: bestuurders onder invloed
De politie heeft vrijdag- en zaterdagnacht op verschillende plaatsen in Stad en Provincie in totaal 8 bestuurders, één bromfietser en zeven automobilisten, aangehouden wegens rijden onder invloed. De bromfietser werd aangehouden in de Hoofdstraat West in Uithuizen. De man verloor zo ongeveer onder het oog van surveillerende agenten de uitlaat van zijn brommer. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. Er werd 1.77 promille gemeten. De automobilisten werden aangehouden in Groningen, Scheemda, Marum, Winschoten, Stadskanaal, en Blijham. De bloedalcoholgehaltes liepen uiteen van 0.62 tot 1.4 promille. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Alle verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding en rijverboden uiteenlopend van één tot zeven uur heengezonden. Allen krijgen proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)