Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-09-2002
1e persbericht 29 september 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drie keer bekeurd
Op de 1e Lieven de Keylaan is zaterdagavond rond 23.55 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de automobilist op de kruising Winston Churchilllaan Huizingalaan door het rood rijden en vervolgens met een te hoge snelheid richting Dr. Berlagelaan rijden. Uit verder onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Daarnaast kreeg de man een boete van 190 Euro voor het rijden onder invloed, een boete van 86 Euro voor het rijden door rood en een boete van 92 Euro voor te hard rijden.

Eindhoven: Baldadigheid
Op de Da Costaweg zijn zondag rond 2.00 uur twee 17-jarige Eindhovenaren aangehouden. Ze worden verdacht van het aansteken van een vuurtje in een vuilnisbak in een daar gelegen speeltuin. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierna zijn ze naar huis gestuurd. Bureau HALT zal de zaak verder afhandelen.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Aalsterweg is zaterdag rond 23.15 uur een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan na een onenigheid van zijn 19-jarige vriendin uit Venlo die op de Leenderweg bij een bushalte stond. De vrouw liep een verwonding aan haar neus op. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte prostituee aangehouden
Op de Johannes van der Waalsweg is zaterdag rond 22.20 uur een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie op de eerdergenoemde straat. Bij de verdachte werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is ze weggestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Paradijslaan is zaterdag tussen 21.00 en 23.15 uur een witte Mercedes Benz 220 met het kenteken PL-DX-09 weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dommelstraat is zondag rond 3.00 uur een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een eerste blaastest op straat gaf aan dat de man mogelijk teveel had gedronken. De automobilist werd vervolgens gevraagd om mee te werken aan een ademanalyse om een nauwkeurig promillage vast te stellen. De verdachte werkte niet optimaal mee aan de analyse waardoor geen exact promillage vastgesteld kon worden. Hierop kreeg de man een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Poging tasjesroof
Op de Narbonnehof is zaterdag tussen 17.45 en 18.05 uur een 15-jarig meisje uit Eindhoven met geweld van haar fiets getrokken door twee onbekende vrouwen. Het meisje reed over het daar gelegen fietspad. Toen ze af moest remmen voor twee metalen hekjes, die op het fietspad zijn geplaatst, werd ze door één van de vrouwen aan haar jas getrokken waardoor ze viel. De daders probeerden vervolgens het tasje van het meisje af te pakken. Het slachtoffer verweerde zich en zag kans om te vluchten. Het meisje liep verwondingen aan haar hand en vingers op. De daders zijn twee vrouwen in de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Eén van de vrouwen is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een stevig postuur en droeg een grijs/bruine lange jas. De tweede vrouw is ongeveer 1.65 meter lang en droeg een lange zwarte jas.

Eindhoven: Brand
Op een terrein aan de Aalsterweg is zondagochtend rond 5.30 uur brand ontstaand in een leegstaand houten gebouw. Het gebouw is volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht.

Eindhoven: Verdachte schennispleger aangehouden Op het Stationsplein is zaterdag rond 23.40 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging tegenover een 27-jarige vrouw uit Hamont-Achel (België) die in haar auto zat op het eerdergenoemde plein. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Valse naam
Op het NS Station is zondag rond 1.00 uur een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De verdachte man wilde met de trein reizen zonder geldig vervoerbewijs. Hij kon zich niet identificeren en gaf vervolgens een valse naam op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Motorrijder gewond
Op de T-kruising Verbindingsweg Rochadeweg is zaterdag rond 18.40 uur een 47-jarige man uit Helmond gewond geraakt. De motorrijder reed over de Rochadeweg richting de T-kruising en verloor in een bocht naar links de controle over zijn voertuig waardoor hij tegen een verkeersbord botste. De man is met verwondingen onder zijn oog en aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Verdachten van vernieling auto aangehouden Op de Prins Hendriklaan zijn zondag rond 4.50 uur drie Helmonders (16, 17 en 17 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een geparkeerde auto aan de Christinalaan. De auto heeft deuken in het dak en op de motorkap opgelopen doordat over de auto heen is gelopen. De verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Dodelijk verkeersongeval
Op de Griendtsveenseweg is zondagochtend een 21-jarige automobilist uit Deurne door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn 19-jarige Deurnese bijrijder is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Jongen van fiets, GSM, en portemonnee beroofd Op de Rielsedijk is zaterdag rond 23.30 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop beroofd. De jongen fietste daar toen hij plotseling door twee onbekende personen op een fiets werd afgesneden waardoor hij moest stoppen. Vervolgens eisten zij zijn GSM, portemonnee en zijn fiets en zijn ze er vandoor gegaan. In de portemonnee zaten een bankpas, een identiteitskaart en ongeveer 30 Euro. De fiets werd later die avond door de politie teruggevonden in Geldrop. De daders zijn twee jongens van ongeveer 18 jaar. Eén van hen is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een donkere wijde broek en een zwart jack. Verder had hij een sjaal over zijn hoofd gewikkeld. De tweede jongen is ook ongeveer 1.75 meter lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een donkere wijde broek en een donkergroene jas.

Gemert: Onder invloed
Op het Ridderplein is zondagochtend rond 4.00 uur een 48-jarige automobilist uit Handel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Onder invloed
Op de Ganzestraat is zondagochtend rond 4.20 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,50 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Verdachte aangehouden voor vernieling auto Op de Nieuwendijk is zondag rond 00.45 uur een 16-jarige jongen uit Heeze aangehouden. De jongen wordt verdacht van het trappen tegen een auto die aan de Nieuwendijk stond geparkeerd. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gebracht. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Automobilist onder invloed betrokken bij aanrijding Op de kruising Geldropseweg Prelaat Brantenstraat zijn zaterdag rond 16.15 uur een 23-jarige automobilist uit Gouda en een 31-jarige automobilist uit Nuenen met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde nadat de automobilist uit Gouda vanuit de Geldropseweg de kruising opreed terwijl hij een andere auto, die voor een rood stoplicht stilstond, inhaalde. Op dat moment kwam de Nuenense automobilist vanuit de Prelaat Brantenstraat de kruising oprijden en kwam in botsing met het voertuig van de man uit Gouda. De bestuurder uit Gouda is voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan. Uit onderzoek bleek dat de 23-jarige automobilist teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,40 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Verdachte met alarmpistool aangehouden
In zijn woning in Reusel is zaterdag rond 23.15 uur een 14-jarige jongen uit Reusel aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding ruzie hebben gehad met een groep jongeren. Toen deze bij hem thuis verhaal kwam halen liet de verdachte een alarmpistool zien. Het alarmpistool werd bij de verdachte aangetroffen en is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son en Breugel: Woninginbraak
In een woning aan de Zuiderkruislaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden een mobiele telefoon, een agenda, een videocamera, 20 Euro en enkele pasjes weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Van Linschotenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door aan de achterkant van het bedrijf een raam open te breken. Het is nog onduidelijk wat er precies uit het pand wordt vermist.

Veldhoven: Verdachte van fietsdiefstal aangehouden Na een melding van diefstal van een fiets vanaf de Burgemeester van Hoofflaan stelde de politie zaterdagavond een onderzoek in. Op het Meiveld trof de politie een 25-jarige verdachte Eindhovenaar aan. Toen zij hem aanspraken zette hij het op een lopen. Kort daarna meldde de verdachte zich op het politiebureau aan de Geer. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.