Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Verkeersongeval

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Stadsring op zaterdagavond omstreeks 23.45 uur waarbij een auto en een motorfiets betrokken waren, is een 42-jarige motorrijder uit Amersfoort licht gewond geraakt.

De man kreeg geen voorrang van een 28-jarige plaatsgenoot die komende vanuit de Utrechtseweg linksaf wilde slaan in de richting van Soest. De motorrijder moest hierdoor plotseling remmen en kwam ten val. Beide bestuurders bleken teveel te hebben gedronken en zijn meegenomen naar het politiebureau. De autobestuurder bleek een alcoholpromillage van 0,65 in zijn lichaam te hebben en kreeg daarvoor een proces verbaal. Als veroorzaker van een ongeval onder invloed is zijn rijbewijs ingenomen. Bij de motorrijder bleek een promillage van 1,10. Ook deze bestuurder heeft een proces verbaal gekregen.

Auto over de kop

AMERSFOORT Op de A28 bij Amersfoort is zaterdagmiddag een auto over de kop in de berm beland. De 40-jarige bestuurster uit Enschede en haar vier medepassagiers kwamen met de schrik vrij, een 14-jarige inzittende bleek slechts een lichte verwonding aan de hand te hebben.

Het ongeval gebeurde toen de bestuurster een bestelbus wilde inhalen en daarbij om onbekende reden de controle over het stuur verloor en begon te slingeren. De auto ging naar de rechterrijstrook en raakte daarbij de linkervoorzijde van de bestelbus. Vervolgens reed de auto de berm in en sloeg over de kop. Ambulance en politie waren snel ter plaatse, het verkeer is enige tijd gehinderd. Het voertuig van de 40-jarige bestuurster is weggesleept en wordt nader onderzocht.

Mislukte ramkraak

AMERSFOORT - Door met een personenauto tegen een pui van een electronicazaak te rijden hebben dieven in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd toegang tot de zaak te krijgen.

De politie werd op het spoor gezet door het inbraakalarm, de daders waren reeds gevlucht. De personenauto bleek na onderzoek eerder in Utrecht te zijn gestolen. Uit de winkel is niets weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken bestuurder opgepakt

AMERSFOORT Een 26-jarige man uit Amersfoort is zaterdagnacht om 04.30 uur op de Ganskuijl aangehouden, omdat hij met teveel alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en moest een ademanalyseonderzoek ondergaan. Daaruit bleek een promillage van 0,95. De man is met een rijverbod en een proces verbaal naar huis gestuurd.