Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2002
Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Dronken bestuurders opgepakt

BUNSCHOTEN Een 52-jarige man uit Bunschoten Spakenburg is zondagochtend om 02.00 uur in de Vondelstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man bleek na een ademanalyse op het politiebureau een promillage in zijn lichaam te hebben van 1.10. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en kan nog een proces verbaal tegemoet zien.

BAARN - Op de Oosterstraat werd om 04.00 uur een 46-jarige man uit Baarn aangehouden, omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto was gekropen.

Hij werd meegenomen naar het bureau en daar bleek uit de ademanalyse een promillage van 1.55. De man kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

Auto op de kop in sloot

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - In een poging loslopende schapen over de weg te ontwijken, raakte een 32-jarige inwoner uit Bunschoten - Spakenburg op de Fokjesweg van de weg af en belandde met zijn auto op de kop in de sloot.

De man zag kans zelf uit de auto te kruipen en bleef ongedeerd. De auto werd zwaar beschadigd afgevoerd. Het ongeval gebeurde omstreeks 20.00 uur.

Voetbalwedstrijd rustig verlopen

WESTDIJK De voetbalwedstrijd IJsselmeervogels Spakenburg, die zaterdag met 2-1 werd gewonnen door Spakenburg, is rustig verlopen mede dankzij de inzet van ruim tien politiemensen en de stewards van beide clubs.

Een vrijwillige politieman raakte gewond aan zijn hand, toen hij een brandende fakkel uit het publiek wilde weghalen. Een ter plaatse aanwezige arts heeft de brandwond direct behandeld.

Slaags na inhaalmanoeuvre

BAARN - Twee mannen een 27-jarige man uit Almere Buiten en een 37-jarige man uit Amsterdam - zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur slaags geraakt op de Rijksweg A1 zuid. Aanleiding voor de vechtpartij was hinderlijk verkeersgedrag.

De 37-jarige Amsterdammer stoorde zich aan het feit dat de man uit Almere Buiten, die voor hem op de linkerrijstrook reed en aan het inhalen was, niet hard genoeg reed en probeerde deze vervolgens rechts in te halen. Toen de 27-jarige bestuurder naar rechts wilde gaan, raakte hij licht het voertuig van de Amsterdammer. Beide voertuigen raakten daarbij licht beschadigd.

De bestuurders stopten op de vluchtstrook en daar ontstond een handgemeen. Beide partijen zijn over de gang van zaken verhoord op het politiebureau en hebben daar de benodigde schadeformulieren opgemaakt. Vervolgens konden de bestuurders hun weg weer vervolgen.

Graffiti wegpoetsen

SOEST - Drie jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar, alledrie afkomstig uit Soest, hebben hun vrije dag kunnen besteden aan het schoonmaken van hun graffititekeningen op een tuinhuisje en een raam en kozijn van een gebouw aan de Spoorstraat.

Een getuige had gezien hoe de jongens met spuitbussen bezig waren en kon een van de knapen in de kraag vatten en naar het politiebureau brengen. De andere jongens meldden zich later vrijwillig aan het bureau. De jongens hebben zelf de tekeningen moeten verwijderen.