Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.10 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT Op zaterdag 28 september werd omstreeks 04.50 uur op de Nobelstraat een personenauto gecontroleeerd met defecte verlichting. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Utrecht, bleek gedronken te hebben, maar wenste niet mee te gaan naar het politiebureau. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich hevig. Aan het bureau bleek de verdachte verdovende middelen bij zich te hebben, dit werd inbeslaggenomen. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen i.v.m. mogelijk gebruik verdovende middelen en uit de ademanalyse bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Te snel, rijbewijs kwijt

UTRECHT Op zaterdag 28 september, omstreeks 07.35 uur zagen surveillerende agenten in een politievideovoertuig, dat een bestuurder met zeer hoge snelheid over de rijksweg A 28 naar de rijksweg A27 reed in de richting van Utrecht. De bestuurder had kennelijk het onopvallende politievoertuig in de gaten en ging er op een gegeven moment achter rijden. De agenten reden via de parallelbaan verder en de verdachte bestuurder vervolgde zijn weg via de hoofdrijbaan van de rijksweg A 27. Op een gegeven moment zagen de agenten de bestuurder weer met zeer hoge snelheid over de hoofdrijbaan rijden. Het voertuig werd gevolgd en de snelheid bleek 174 km/h te zijn terwijl 100 km/h is toegestaan. Na enkele kilometers werd de verdachte staande gehouden. Het bleek een 22-jarige inwoner van Amersfoort te zijn. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden tijdens rijverbod

UTRECHT Op zaterdag 28 september, omstreeks 07.50 uur, werden surveillerende agenten op het Jansveld door een personenauto afgesneden. Om de bestuurder op zijn rijgedrag aan te spreken reden de agenten achter de auto aan. Daarbij zagen zij dat de verdachte bestuurder over doorgetrokken strepen reed, rode verkeerslichten negeerde en dit met zeer hoge snelheid deed. Op de Nachtegaalstraat reed de verdachte met een snelheid van 160 km/h.. De agenten volgden de auto tot in de gemeente Zeist waar het lukte om met andere politie-eenheden de verdachte aan de kant te zetten. De bestuurder werd aangehouden. Het bleek een 20-jarige inwoner van Zeist te zijn die in de nacht al was geverbaliseerd in Utrecht voor het rijden onder invloed en een rijverbod had gekregen. Tegen de verdachte werden diverse processen-verbaal opgemaakt en zijn auto werd inbeslaggenomen.

Aanrijding letsel, verdachte rijdt door

UTRECHT Op zaterdag 28 september, omstreeks 21.35 uur, zagen politieagenten tijdens hun surveillance, dat er een gewonde vrouw op straat lag. Dit was op de kruising Vredenburg met de St. Jacobsstraat. Het slachtoffer, een 26-jarige inwoonster van Utrecht, bleek een forse hoofdwond te hebben en werd per ambulance overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis.

Getuigen zagen het slachtoffer op haar fiets rijden over de Viestraat in de richting van het station. Op de kruising werd zij, terwijl het verkeerslicht voor haar op groen licht gaf, aangereden door een scooter die vanuit de fietsenstalling de kruising opreed. Na de aanrijding reed de bestuurder met zijn scooter weg in de richting van de Oudenoord. Het betrof een zwartkleurige scooter met daarop 2 jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Beiden hadden een petje op het hoofd. De politie stelt een onderzoek in naar de scooter en de berijders daarvan.

Rijden onder invloed
UTRECHT In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september werden twee bestuurders aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol achter het stuur van hun voertuig zaten. Op de Amsterdamsestraatweg werd een 48-jarige Utrechter met zijn snorfiets gecontroleerd die slingerend reed en het rode verkeerslicht negeerde. Bij de ademanalyse aan het bureau bleek hij 1,2 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactie uitgereikt.

Op de Europalaan werd een bestuurder die met zijn auto over de weg slingerde aan de kant gezet. Ook deze bestuurder, een 39-jarige inwoner van Den Haag, bleek aan het bureau teveel alcohol in het lichaam te hebben bij de ademanalyse. Dit bleek 1,1 promille te zijn. Deze verdachte kreeg eveneens een transactie uitgereikt.