Nieuwsbericht

zondag, 29 september 2002, 12.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Motorrijder gewond na botsing
Heerhugowaard, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 36-jarige motorrijder uit Waarland gewond geraakt na een botsing met een 22-jarige automobiliste uit Alkmaar. De automobiliste reed over de Westerweg in Heerhugowaard en verleende op het kruispunt met de Kamerlingh Onnesweg geen voorrang aan de van rechts komende motorrijder. Het gevolg was een botsing waaraan de motorrijder diverse schaafwonden en kneuzingen overhield.

Vrouw in rug geschoten
Alkmaar, vrijdag 27 september 2002.
Een wandelende vrouw is vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur in haar rug geschoten met vermoedelijk een luchtbuks. De vrouw, een 24-jarige inwoonster van Alkmaar, liep over de Laan van Rome in Alkmaar haar hond uit te laten toen zij plotseling een stekende pijn in haar rug voelde. Vervolgens reed er een blauwe Ford Sierra met daarop een rood/wit/zwarte draak op de motorkap voorbij met daarin vier lachende mensen die zeiden dat het schot ''goed raak was''. De wond is onderzocht en bleek niet gevaarlijk. Getuigen of mensen die weten van wie de Ford Sierra is wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Alkmaar, tel. 0900-8844.

Man mishandeld in auto
Alkmaar, vrijdag 27 september 2002.
Een 41-jarige man uit Heerhugowaard is vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur mishandeld in zijn auto op de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. De man reed over de Hertog Aalbrechtweg vanuit de richting Heerhugowaard toen hij plotseling dicht op zijn voorganger reed. Deze raakte hierdoor geïrriteerd en bij een stoplicht stapte deze man, rijdend in een Volkswagen, uit en liep naar de Heerhugowaarder toe. De man uit de Volkswagen uitte vervolgens diverse bedreigingen aan het adres van het slachtoffer en sloeg hem een aantal maal met een ploertendoder. Vervolgens is het slachtoffer weggereden.

Woninginbraak
Heiloo, vrijdag 27 september 2002.
Tussen donderdag 19.30 uur en vrijdag 17.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Kerkelaan in Heiloo. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De onbekenden hebben onder andere een klok en een fotocamera weggenomen. Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Tussen vrijdag 15.00 uur en zaterdag 1.10 uur is er ingebroken in een woning aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door het slot van een deur te forceren. De gehele woning is doorzocht en er in ieder geval een fiets gestolen. Heerhugowaard, zaterdag 28 september 2002.
Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 7.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Middenweg in Heerhugowaard. De onbekenden zijn vermoedelijk via een openstaand badkamerraam naar binnengekomen. Er worden een videorecorder, een spelcomputer, gettoblaster en een doos met ongeveer 150 Cd's vermist.
Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagochtend is er tussen 4.50 uur en 8.15 uur ingebroken in een woning aan de Julianastraat in Alkmaar. De voordeur is waarschijnlijk niet goed dichtgedaan waardoor de inbrekers eenvoudig binnen konden komen. Er worden twee mobiele telefoons vermist. Heiloo, zaterdag 28 september 2002.
Tussen 17.45 uur en 23.30 uur is er zaterdag ingebroken in een woning aan de Holleweg in Heiloo. De inbrekers zijn binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. De daders hebben het hele doorzocht. Voor zover bekend wordt er alleen een laptop vermist.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagavond zijn er op diverse locaties in Heerhugowaard verkeerscontroles gehouden. Er zijn in die periode dertien bekeuringen uitgeschreven, onder andere wegens het rijden op een bromfiets zonder helm en het negeren van een rood verkeerslicht.

Belediging en mishandeling agent
Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Een politieagent is zaterdagochtend tussen 4.00 uur en 4.30 uur beledigd en mishandeld door een 20-jarige inwoner van Alkmaar. Dit vond plaats aan de Molenbuurt in Alkmaar. De Alkmaarder stond op straat sterke drank te drinken, waarna de politieman hem vertelde dat het drinken van alcohol op straat niet is toegestaan. De man werd vervolgens door omstanders weggehaald, maar werd plotseling zeer agressief. Hij begon de politieman uit te schelden, waarna de politieagent hem wilde aanhouden voor belediging. Hierbij verzette de verdachte zich hevig en beet de agent tot bloedens toe in zijn wang en in de linkerbovenarm. De man is aangehouden en er is aangifte tegen hem gedaan.

Aanhouding na bezit van harddrugs
Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Omstreeks 5.40 uur is een 22-jarige inwoner van Rotterdam in Alkmaar aan de Kanaalkade aangehouden wegens bezit van harddrugs, op grond van de Opiumwet. Naar aanleiding van een tip werd de man aangehouden en gefouilleerd. Hij bleek diverse zakjes met drugs bij zich te hebben. In totaal had hij 17 bolletjes cocaïne en 35 bolletjes heroïne bij zich.

Auto's gestolen
Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdag is er tussen 1.25 uur en 10.30 uur een auto gestolen vanaf de Weverij in Alkmaar. Het betreft een groene Renault Clio met het kenteken ZX-68-BV.
Alkmaar, zondag 29 september 2002.
Tussen zaterdag 23.50 uur en zondag 8.30 uur is er een auto gestolen vanaf de Vondelstraat in Alkmaar. Het betreft een witte Opel Kadett, met het kenteken XJ-54-NY.

Gewonden na botsing
Limmen, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een bromfietsster uit Heemskerk en een 47-jarige automobilist uit Limmen. De bromfietster, met achterop een passagier, reed vermoedelijk door het rode licht op het fietspad naast de Rijksweg in Limmen. Zij kwam uit de richting van Castricum. Op dat moment stak de automobilist de kruising Kerkweg/Provincialeweg over omdat hij een groen verkeerslicht had. Hierdoor reed de bromfietsster tegen de auto aan. De bestuurster van de brommer heeft verwondingen in haar gezicht en haar passagier is met beenletsel naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk vervoerd.

Onder invloed in de auto
Alkmaar, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagavond omstreeks 23.50 uur is een 43-jarige inwoner van Haarlem gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man werd aan de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar gecontroleerd. Hij blies 330 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Alkmaar, zondag 29 september 2002.
Zondagochtend om 2.20 uur is een 20-jarige inwoner van Zuid-Scharwoude gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Helderseweg in Alkmaar. De man blies 500 ug/l. de man heeft een proces-verbaal gekregen.
Alkmaar, zondag 29 september 2002.
Zondagochtend even voor 2.30 uur is een 30-jarige inwoner van Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Helderseweg in Alkmaar. De man blies 365 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

NOORDKOP

Motorrijders botsen tegen elkaar
Wieringerwerf, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur zijn drie motorrijders tegen elkaar gebotst op de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf. Het betreft drie motorrijders uit Zwolle en Steenwijk die achter elkaar reden. De voorste motorrijder, een 47-jarige hartpatiënt uit Zwolle, is waarschijnlijk onwel geworden in een bocht en is gevallen. De twee andere motorrijders konden hem niet meer ontwijken en vielen ook. Een van de twee, een 48-jarige inwoner van Steenwijk, brak hierbij een sleutelbeen.

Snelheidscontrole
Breezand, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdag is er van 11.45 uur tot 12.15 uur en van 12.55 uur tot 13.20 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Burgemeester Lovinkstraat in Breezand. In deze periode zijn drie bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer per uur het maximum is.

Auto in sloot
Warmenhuizen, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmiddag is rond 17.50 uur een 36-jarige inwoner van Krabbendam met zijn auto een sloot langs de Dregmeerweg in Warmenhuizen ingereden. De man raakte met zijn wielen in de berm en had zodoende geen controle meer over zijn auto. Vervolgens raakte hij in een slip en belandde achterstevoren in het water. De man is op eigen kracht uit de auto gekropen.

Gebroken arm en pols na verkeersongeval
Winkel, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagmiddag omstreeks 15.15 zijn twee mensen gewond geraakt na een valpartij met een motor op de Westfriesedijk in Winkel. De twee, een man van 53 jaar en een vrouw van 43-jaar uit Medemblik, zaten samen op een motor toen er geremd moest worden voor een ander voertuig. Vermoedelijk blokkeerde het voorwiel van de motor bij deze remactie waarna het tweetal onderuit ging. De man heeft zijn rechterbovenarm gebroken en de vrouw heeft haar rechterpols gebroken. Zij zijn beide naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Onder invloed in de auto
Hippolytushoef, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagavond om 19.30 uur is een 35-jarige inwoner van Den Oever gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Stroeërkoogweg in Hippolytushoef. De man blies 1090 ug/l, bijna vijf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Den Helder, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagavond is even voor middernacht een 37-jarige inwoonster van Julianadorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer aan de Langevliet in Den Helder. De vrouw blies 770 ug/l en heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. Zij had geen geldig rijbewijs.

Hardrijder aangehouden
Den Helder, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur is een 27-jarige inwoner van Anna Paulowna aangehouden nadat hij 120 kilometer per uur reed over de Torplaan in Den Helder. De maximumsnelheid is hier 50 kilometer per uur. De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen.

Woninginbraak
Dirkshorn, zondag 29 september 2002.
Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan de Galgenkade in Dirkshorn. De inbrekers zijn binnengekomen via een dakraam aan de zijkant van de woning. In het gehele huis is een aantal kasten doorzocht. Het is onbekend of er goederen vermist worden.

WESTFRIESLAND

Nekletsel na aanrijding
Avenhorn, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmiddag omstreeks 14.50 uur is zijn twee auto's op elkaar gereden op de Provincialeweg in Avenhorn. De auto's kwamen uit de richting van Noordbeemster. De voorste auto, bestuurd door een 47-jarige inwoonster van Heemskerk, moest remmen. De achteropkomende auto, met daarin een 20-jarige inwoonster van Bovenkarspel, kon niet meer remmen en reed tegen de eerste auto op. De Heemskerkse heeft last van haar nek. De remmen van de tweede auto bleken niet goed te werken, waardoor de Bovenkarspelse vrouw niet kon remmen.

Schaafwonden na botsing
Bovenkarspel, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagmiddag omstreeks 16.10 uur zijn een 16-jarige bromfietser uit Bovenkarspel en een 12-jarige fietsster uit Enkhuizen tegen elkaar gebotst op de Gouw in Stede Broec. De bromfietser reed over het fietspad van de Gouw vanuit het westen. Op een gegeven moment week hij naar links uit om twee voor hem rijdende fietsers in te halen. Op dat moment ging de meest linkse fietsster, het meisje uit Enkhuizen. helemaal links fietsen. Hierdoor wilde de bromfietser tussen de twee fietsers door, maar op het moment dat hij dat deed ging het meisje weer naar binnen toe met als gevolg een botsing tussen beiden. De fietsster en de bromfietser hebben schaafwonden aan het avontuur overgehouden.

Voetgangster gewond
Hoorn, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagavond even na 21.00 uur is een 62-jarige wandelende vrouw uit Blokker aangereden door een 19-jarige automobilist uit Blokker op de Grevelingenweg in Hoorn. De vrouw liep met haar hond en stak de Grevelingenweg over op de kruising met het Gerrit Achterberghof. De automobilist kon de vrouw en hond niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De vrouw is met een hoofdwond naar het Westfries Gasthuis overgebracht. De hond is voor behandeling naar een dierenkliniek gebracht.

Steekpartij
Zwaag, vrijdag 27 september 2002.
Vrijdagavond, even voor middernacht, is een 28-jarige inwoner van Zwaag in de buik gestoken aan de Boterbloem in Zwaag. De man werd neergestoken met een zakmes na een ruzie met een buurtbewoner. De buurtbewoner, een 35-jarige inwoner van Zwaag, is als verdachte aangehouden. De man heeft bekend. Het slachtoffer is naar het Westfries Gasthuis overgebracht.

Met drank op de sloot in
Ursem, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagochtend omstreeks 3.20 uur is een 24-jarige inwoner van Ursem, samen met twee inzittenden, een sloot ingereden langs de Leet in Ursem. De drie personen konden allen op eigen kracht uit de auto komen. De man reed over de Leet vanuit de richting van het centrum van Ursem in de richting van de Julianastraat. Voor de T-splitsing met de Julianastraat verloor de man de macht over het stuur en reed een aan de linkerzijde gelegen sloot in. De man had teveel drank op. Hij blies 600 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Het rijbewijs van de man in ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Speeltoestel in de brand
Hoorn, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur stond een houten speeltoestel in het Willem Wiesepark in Hoorn na te smeulen. De brand is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust en de politie doet een onderzoek naar de daders.

Vrouw gewond na aanrijding
Oosterblokker, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagmiddag even voor 17.00 uur is een 70-jarige inwoonster van Westwoud gewond geraakt na een botsing met een 20-jarige bestuurder van een bestelauto uit Oosterblokker. De bestuurder van de bestelauto reed over de Noorderdracht vanuit het noorden in Oosterblokker. Op het kruispunt met de Boekert verleende de man geen voorrang aan de fietsster uit Westwoud waarna een botsing volgde. Er was een huisarts ter plaatse om de vrouw te helpen. Haar verwondingen zijn onbekend.

Auto uitgebrand
Hoorn, zaterdag 28 september 2002.
Zaterdagavond tegen de klok van 21.00 uur stond er een auto in de brand aan de Lambert Meliszweg in Hoorn. Het betrof een blauwe Citroën Xantia. De auto is volledig uitgebrand. De brandweer vermoedt brandstichting

Onder invloed in de auto
Hoorn, zondag 29 september 2002.
Zondagochtend omstreeks 01.00 uur is een 37-jarige inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer aan de Johannes Poststraat in Hoorn. De man blies 730 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.
Oostwoud, zondag 29 september 2002.
Zondagochtend om 2.55 uur is een 22-jarige inwoner van Oostwoud gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 665 ug/l en heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Café uitgebrand
Zwaagdijk-Oost, zondag 29 september 2002.
Zondagochtend even na 6.00 uur werd een brand ontdekt in een café/pension aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk Oost. In het pension sliepen 44 Polen. Aangezien de brand aan de voorzijde van het café/pension was en de Polen aan de achterkant van het pand sliepen, zijn alle mensen tijdig in veiligheid gebracht. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een televisie die stand-by stond vlam vatte. Eén van de Poolse mannen die wakker was heeft alarm geslagen bij de rest van de groep. De Technische Recherche is met het onderzoek bezig. De Polen zijn ondergebracht in de kantine van een nabijgelegen agrarisch bedrijf. De Polen waren allen ingeschreven bij een uitzendbureau en achteraf bleek dat ze allen ongedeerd waren. Een groot deel van het café/pension is volledig uitgebrand. Er wordt onderzocht of de achterkant van het pand nog bruikbaar is.