Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 29-09-2002 Persberichten Politie Limburg Zuid (JK-13.10 uur) Zondag 29 september 2002

Landgraaf; dronken bromfietser
Zondag 29 september controleerde de politie om 00.10 uur op de Kerkstraat in Landgraaf een 39-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats. Omdat duidelijk te zien en te ruiken was dat de man alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Deze test gaf een promillage aan van 1,64 reden waarom er proces-verbaal werd opgemaakt.

Kerkrade; vernielingen
Attente getuigen belden zondag 29 september om 03.40 uur de politie dat drie jongens vernielingen pleegden aan geparkeerde auto`s. Omdat de getuigen in een auto achter het drietal reed, kon de politie hen op Winckelen aanhouden. Het bleken drie jongens (16-16 en 15 jaar) uit Kerkrade te zijn die op de Apostelstraat en Drievogelstraat in Kerkrade bij vijf geparkeerde auto`s buitenspiegels en antennes vernield hadden. Het drietal werd voor verder onderzoek ingesloten.

Heerlen; onder invloed
Zaterdag 28 september om 11.30 uur veroorzaakte een 32-jarige Heerlenaar op de Willem Barentszweg in Heerlen een aanrijding waarna hij doorreed naar de Columbussraat en de auto daar parkeerde. Tijdens het onderzoek stelde de politie vast dat hij zich inmiddels had laten vervoeren naar de Tichelbeekstraat in Heerlen. Daar trof de politie hem dan ook aan. De man maakte een afwezige indruk en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij enkele glazen bier gedronken te hebben en ongeveer veertig pillen geslikt te hebben. Er werd van hem een bloedproef afgenomen terwijl hij voor verdere medische zorg werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Nuth; diefstal vanaf bedrijfsterrein
In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september werd vanaf een terrein van een bedrijf aan de Horselstraat in Nuth een aanhangwagen gestolen met daarop een noodaggregaat en twee dompelpompen. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Brunssum;diefstal uit verbouwde woning
In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september werd vanuit een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Brunssum een spiksplinternieuwe CV-ketel, een boiler, drie boormachines, twee flexen, een decoupeerzaag en een hoge drukreiniger gestolen. De spullen stonden daar in verband met de verbouwing van de woning. Het schadebedrag is niet bekend.

Heerlen; aanhouding op heterdaad
Zaterdag 28 september braken twee Heerlenaren (20 en 16 jaar) om 19.30 uur in in een bedrijf aan de Beersdalweg in Heerlen. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachten nog in het gebouw waren, werd het pand aan alle kanten door de politie afgezet. Het tweetal trachtte nog via de achterzijde te vluchtten doch zagen daarvan af toen ze oog in oog stonden met een politiehond. De inbrekers werden ingesloten in het politiebureau.

Maastricht; snelle bromscooter
Zaterdag 28 september om 13.35 uur zag een motoragent een 26-jarige man uit Heerlen op een bromscooter met hoge snelheid over de Meerssenerweg in Maastricht rijden. Toen de agent tot controle wilde overgaan, sloeg de bromfietser op de vlucht. Daarbij werden snelheden bereikt van ongeveer 100 (!) km/uur. Door het voetgangersdomein van het Maastrichtse centrum in te rijden, probeerde de verdachte de motoragent van zich af te schudden. Hij had er echter niet op gerekend dat de agent medewerking kreeg van diverse voetgangers die iedere keer de rijrichting van de vluchtende bromfietser aanwezen. Op een gegeven moment liet hij de bromscooter achter en rende weg. Ook toen had hij weer de pech dat op de Plankstraat een politieman in zijn vrije tijd liep en zag dat zijn collega achter de verdachte aanzat. Zodoende konden beiden de verdachte aanhouden. Voor verder onderzoek werd de Heerlenaar overgebracht naar het politiebureau.

Valkenburg; scheidsrechter mishandeld
Een 49-jarige man uit Landgraaf trad zaterdag 28 september om 17.55 uur op als scheidsrechter tijdens een zaalvoetbalwedstrijd welke gehouden werd in de sporthal aan de Valkenburgerstraat in Berg en Terblijt. Toen hij een speler een rode kaart gaf, duwde die hem tegen de grond en sloeg hem met een vuist in zijn gezicht. Hierdoor liep de scheids een blauw oog op. Er is aangifte van mishandeling gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; illegale houseparty
Naar aanleiding van meldingen van geluidsoverlast vanuit een leegstaande loods aan de Lage Frontweg in Maastricht stelde de politie daar op zondag 29 september om 00.30 uur een onderzoek in. Er bleek een illegale houseparty georganiseerd te zijn waarbij naar schatting 60-70 personen aanwezig waren. Een personenauto met een daarachter gekoppeld stroomaggregaat werd in beslag genomen terwijl de bezoekers gevorderd werd de loods te verlaten en zich te verwijderen. Toen een 20-jarige vrouw uit Maastricht een politieman de inhoud van een glas bier in zijn gezicht gooide, werd ze aangehouden. Tijdens haar aanhouding bemoeiden zich nog een 25-jarige man uit Venray en een 28-jarige man uit Hulst zich met de zaak die daarop ook werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, Tijdens en na het beëindigen van de houseparty bleef het verder rustig.

Maastricht; televisie in beslag genomen
Zondag 29 september trad de politie om 05.05 uur op tegen de 35-jarige bewoner van een woning aan de Aureliushof in Maastricht. De man had het geluid van de televisie dermate hard staan dat diverse omwonenden al uren uit hun slaap waren gehouden. Omdat de verdachte op kloppen en bellen niet open deed, verschafte de politie zich de toegang door de deur te forceren. In de woning werd de verdachte slapend en onder invloed van de nodige drank en pillen slapend aangetroffen. Hij kreeg een proces-verbaal terwijl de televisie in beslag genomen werd.

Sittard; carjacking
Tijdens een bezoek aan een café op zondag 29 september trof een 47-jarige man uit Holtum een andere bezoeker die hem een aanbod deed een televisie te kopen die bij hem in de woning zou staan. Beiden besloten daarop in de auto van de Holtummer naar de woning te rijden. Gekomen op de Molenweg in Sittard vroeg de onbekende de Holtummer even te stoppen en stapte kort uit. Toen hij weer terugkwam, hield hij een mes in zijn hand. Onder bedreiging van dat mes wilde hij de sleutel van de auto van de Holtummer afhandig maken. Tijdens de schermutseling die ontstond, liep het slachtoffer lichte snijwonden aan een hand op. Hij zag toch kans te vluchtten maar werd achterna gezeten door de dader. Iets verderop moest het slachtoffer onder bedreiging de autosleutels en zijn beurs alsnog afgeven. Daarna zag het slachtoffer kans om bij een woning aan te bellen en alarm te slaan. De verdachte ging er met de auto vandoor. Het betreft een groene Ford Mondeo. De politie verzoekt eventuele getuigen contact met haar op te nemen.