Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding doorrijden na aanrijding
ALMERE Een 41-jarige automobilist uit Almere is zaterdagavond aangehouden. Hij had kort daarvoor op de Vredelaan een aanrijding veroorzaakt, maar was doorgereden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, daarnaast bleek hij teveel gedronken te hebben. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Bromfiets- en alcoholcontrole
URK De politie heeft zaterdagmiddag aan Het Rif een alcohol- en bromfietscontrole uitgevoerd. In drie uur tijd werden circa 30 bromfietsers en 40 automobilisten gecontroleerd. Aan de bromfietsers werden in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van een helm en het overschrijden van de constructiesnelheid. Een bestuurder heeft een rijverbod van drie uur opgelegd gekregen omdat hij teveel alcohol had genuttigd.

Mishandeling
EMMELOORD Een 20-jarige Emmeloorder heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij is vrijdagnacht in een uitgaansgelegenheid in Emmeloord mishandeld door nog onbekende personen. Wat de aanleiding voor deze mishandeling was, is nog onbekend. De Emmeloorder is met letsel aan hoofd en nek opgenomen in het Dr. Jansenziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart.

Aanhoudingen vernieling woning
LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht vier Lelystedelingen (twee mannen van 45 en 18 jaar en twee vrouwen van 40 en 34 jaar) aangehouden voor vernieling. Ze worden ervan verdacht de ruiten van een huis aan de Wold te hebben vernield. De aanleiding voor deze vernieling zou liggen in een langslepende ruzie. Het viertal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. ALMERE De politie heeft zaterdagnacht een 40-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling. Hij had op de Goudsbloemweg een ruit van een woning ingegooid. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding vernieling auto
LELYSTAD Een 18-jarige jongen uit Lelystad is zaterdagnacht op het Maerlant aangehouden voor vernieling van een auto en openbaar dronkenschap. De oplettende eigenaar zag dat zijn auto werd vernield, hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De Lelystedeling is ter ontnuchtering ingesloten.

Aanhoudingen wapenbezit
ALMERE De politie heeft zaterdagmiddag op de Oostvaardersdijk drie Almeerders (22, 22 en 23 jaar) aangehouden voor wapenbezit. Ze hadden met behulp van een zelfgemaakt kanon aardappels afgeschoten. Het drietal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het voorwerp is in beslag genomen.

Brand
URK De brandweer heeft zaterdagnacht uit moeten rukken naar een boot. De boot had door nog onbekende reden vlamgevat. De brandweer heeft het vuur geblust. De boot liep grote schade op. Niemand raakte gewond. Kort daarna hebben nog onbekende personen in een tuin aan de Kolk een bromfiets in brand gestoken. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.
ALMERE De brandweer heeft zaterdagmiddag uit moeten rukken naar de Markerkant. Daar had waarschijnlijk door kortsluiting de motor van een auto vlam gevat. Het vuur was snel geblust en niemand raakte gewond.

Aanrijding
EMMELOORD Een 46-jarige fietsster uit Emmeloord is zaterdagmiddag op de Maasstraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 38-jarige automobilist uit Emmeloord had waarschijnlijk over het hoofd gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ze is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.