Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 29 september 2002

* DRIE PORTIERS VAN DISCOTHEEK NEERGESTOKEN

Zondagmorgen rond half vijf werden voor een discotheek op de Westersingel drie portiers door meerdere mannen belaagd en daarbij met een mes neergestoken. Na de steekpartij vluchtten de daders in een auto. Twee portiers, een 29-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Schiedammer, liepen steekwonden in hun gezicht op, terwijl hun collega, een 23-jarige Rotterdammer, in de borststreek werd gestoken. Bij de 23-jarige portier moest in het ziekenhuis door chirurgen direct operatief worden ingegrepen. Zijn toestand is momenteel stabiel. Z'n beide collega's konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Door de recherche van het district Rotterdam-Centrum wordt een onderzoek naar de daders en de toedracht van de steekpartij ingesteld.

* MAN ZWAAR GEWOND NA SCHIETPARTIJ
Zondagmorgen rond vijf uur werd in de Vierhavensstraat een 27-jarige Rotterdammer neergeschoten. Het slachtoffer, dat door enkele kogels werd getroffen, werd door omstanders in een auto naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar direct operatief moest worden ingegrepen. Het slachtoffer had met een andere man, die nog voortvluchtig is, in een partycenter eerder in de nacht onenigheid gekregen. Na sluitingstijd kwam het tweetal elkaar weer tegen, waarop de 27-jarige Rotterdammer op straat werd neergeschoten. Getuigen brachten de zwaar gewonde man direct naar het ziekenhuis. Naar de schutter, die na de schietpartij vluchtte, wordt door rechercheurs van het district Rotterdam-West een onderzoek ingesteld.

* PORTIER MAAKT MAN VUURWAPEN AFHANDIG
Zondagmorgen rond zes uur ontstond voor een discotheek in de Schiestraat een onenigheid, waarbij een portier zag dat een man daarbij in het bezit was van een vuurwapen. De portier kon het vuurwapen van de man, een 20-jarige Rotterdammer, afhandig maken. Gealarmeerd politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vervolgens de 20-jarige Rotterdammer aan. De man werd op grond van de Wet Wapens en Munitie in verzekering gesteld.
* COFFEESHOP WEER OPEN
(Zie ook persbericht van 28/09/2002)
Zaterdagmiddag kreeg de 38-jarige eigenaar van een coffeeshop op de Nieuwe Binnenweg van de politie weer toestemming om open te gaan, nadat de coffeeshop vrijdagavond op last van de politie was gesloten. Tijdens een controle die avond bleek dat de eigenaar ruim anderhalve kilo hasjiesj meer in voorraad had dan wettelijk is toegestaan. Omdat tijdens een eerdere controle deze maand in de coffeeshop ook al een halve kilo hasjiesj teveel was aangetroffen, die toen eveneens in beslag werd genomen, werd de zaak tot nader order gesloten. Naast de vrijdagavond in beslag genomen 1.6 kilo hasjiesj werd ook de inhoud van de kassa (746 euro) in beslag genomen.

* TIENJARIGE ZAKKENROLSTER AANGEHOUDEN
Zaterdagmiddag kort voor half twee zag een 35-jarige Rotterdamse vrouw op de weekmarkt aan de Binnenrotte dat een meisje de portemonnee rolde van een bejaarde vrouw en haar buit direct onder haar kleding verstopte. De vrouw hield daarop het meisje, tien jaar oud en woonachtig in Spijkenisse, aan, pakte haar de portemonnee af, gaf deze terug aan het 80-jarige slachtoffer en alarmeerde de politie. Het meisje werd overgebracht naar het hoofdbureau, waar ook haar 32-jarige moeder uit Spijkenisse verscheen. Die maakte zoveel stampei, dat zij wegens het voldoen aan een bevel of vordering werd aangehouden. Nadat tegen de moeder proces-verbaal was opgemaakt en het dochtertje voor een alternatieve straf was aangemeld, werden beide in de loop van de middag heengezonden.

* WAAKHONDEN RICHTEN SLACHTPARTIJ ONDER HUISDIEREN AAN

RIDDERKERK - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door onbekenden, na het openknippen van een hek, vanaf een bedrijfsterrein in de Touwslagerstraat een pick-up-bestelbus weggenomen. Op het terrein verbleven echter ook twee herdershonden, die door het geopende hek hun vrijheid kregen en de benen namen. De beide honden, in het geheel niet kat- en konijnvriendelijk, gingen vervolgens in de nachtelijke uren op hun voor het merendeel in hokken verblijvende prooi af. Daarbij werden in totaal twaalf konijnen, een cavia en een kat door hen doodgebeten. De dieren verbleven voor het merendeel in hokken in de Oranjestraat, Willemstraat, Ringdijk en Benedenrijweg. De hokken werden door de beide honden daarbij compleet gesloopt om bij hun 'buit' te kunnen komen. De eigenaar van de honden en van de gestolen auto, een 48-jarige Ridderkerker, zegde toe de schade, die z'n beide honden hadden aangericht, te zullen regelen met de gedupeerde eigenaren van de konijnen, de cavia en de kat.
* ALCOHOLCONTROLE HOEK VAN HOLLAND
HOEK VAN HOLLAND - Politiepersoneel van het wijkteam Hoek van Holland (district Waterweg) hield zaterdagavond en -nacht alcoholcontroles op de Lemaireweg en Dirk van den Burgweg. Tussen zes uur en half negen zaterdagavond werd gecontroleerd op de Lemaireweg. Van 275 automobilisten werd een blaastest afgenomen, waarbij niemand teveel had gedronken. Op de Dirk van den Burgweg, waar tussen half tien en één uur 's nachts werd gecontroleerd, bleken vijf van de 300 gecontroleerde automobilisten met teveel alcohol op achter het stuur van hun wagen te zitten. Tevens gingen bij de alcoholcontroles twee automobilisten op de bon voor rijden zonder rijbewijs en rijden met een ingevorderd rijbewijs.