Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.30 uur

Dreigementen van winkeldief

ZEIST Omdat een man zonder te betalen een winkel aan het Vrijheidsplein wilde verlaten, sprak een personeelslid de man aan. Hierop begon de dief meteen met zijn tas te slaan en richtte een onduidelijk voorwerp op het personeelslid. Deze besloot zijn actie te staken. De dief wist te ontkomen en reed op zijn fiets richting de Johan van Oldebarneveldtlaan. Het signalement van de man luidt: ongeveer 30 jaar, groter dan 1,80m, fors postuur, Nederlands type, ongeschoren. De man ging gekleed in een blauw/zwart kleurig windjack en reed op een fiets. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief gepakt

ZEIST Een 52-jarige man uit Hilversum is zaterdagmiddag op de 1e Hogeweg aangehouden, nadat hij zonder te betalen met een kledingstuk een warenhuis was uitgelopen.

Beveiligingsbeambten hadden gezien hoe de man het kledingstuk had aangetrokken, de labels had verwijderd en richting de uitgang liep. Buiten op straat kon de man worden aangehouden. De politie heeft de verdachte op het bureau nader verhoord. Hij bleek al eerder winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurders

ZEIST - Een 42-jarige man uit IJsselstein is zaterdagavond om 22.00 uur op de A 28 bij Den Dolder aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

De man bleek een promillage van te hebben van 2.3 en was al eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bovendien bleek de man niet te zijn verzekerd. Voor beide feiten is een proces verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. Zijn auto is inbeslaggenomen.

Op de 2e Hogeweg werd een 42-jarige man uit Zeist aangehouden wegens het rijden met teveel alcohol op. De man werd door de politie opgemerkt door zijn rijgedrag. Op het moment dat de politiewagen wilde draaien om de man te controleren, was de bijrijdster inmiddels op de bestuurdersplaats gaan zitten. De man was aan het pinnen, maar gaf toe dat hij met drank op achter het stuur had gezeten. Hij is meegenomen naar het politiebureau en daar bleek een alcoholpromillage van 1,4. De man is met een proces verbaal heengezonden.

Ruim 250 snelheidsovertreders

MAARTENSDIJK - Bij een verkeerscontrole op de Tolakkerweg zijn tussen 14.00 en 16.30 uur 243 van de in totaal 1474 gecontroleerde bestuurders bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid. Waar 50 km/uur is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 94 km/uur.

ZEIST - Een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg tussen 13.45 en 15.00 uur bracht 20 overtreders aan het licht. In het totaal passeerden ruim 800 voertuigen de radarcontrole. Waar 80 km/uur is toegestaan werd een snelheid gemeten van 95 km/uur.