Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-09-2002
Persberichten zondag 29 september 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Eenzijdig ongeval door
16-jarige in personenauto

ZUIDWOLDE Vanmorgen kreeg de politie een melding dat een personenauto op de Hoogeveensweg op de kop in de sloot lag. In de auto en de omgeving werden echter geen personen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat een 16-jarige uit Zuidwolde afkomstige jongeman als bestuurder had gereden. Bleek dat hij uit de richting van Hoogeveen kwam en in een flauwe bocht naar links rechtdoor was gereden. Hierdoor kwam hij met de rechterwielen in de berm waarna hij tegen een in de berm staande lichtmast botste en over de kop sloeg waarna hij in de sloot tot stilstand kwam. De ouders van de jongeman, die reeds thuis zat, lichtten de politie in. Hij werd na een blaasproef in verband met teveel alcoholgebruik aangehouden en er werd een bloedproef genomen. Hij bleek verder geen ernstige verwondingen te hebben. De auto bleek eigendom te zijn van de grootouders van de jongen die deze zonder medeweten van hen had meegenomen. Voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.

Alcobromfietser

EMMEN Werd afgelopen nacht op de Angelsloërdijk een alcobromfietser bekeurd. De 29-jarige inwoner van Emmen reed op zijn bromfiets met achterop zittend zijn vriendin. Omdat zijn passagier geen helm droeg werden ze staande gehouden. Tijdens deze controle werd van de bestuurder een blaasproef genomen. Uitslag 430 ug/l. en dus een snelrechtdagvaarding mee. De vriendin kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Alcomobilist negeert stopteken

ASSEN Vannacht werd aan een 32-jarige Assenaar die in zijn personenauto over de Zuidersingel reed een stopteken gegeven. Deze werd door hem genegeerd waarna de politie de achtervolging inzette. Hierna negeerde de verdachte nogmaals het stopbord waarna hij via een achtervolging op de Brink tot stilstand werd gezet.

Na aanhouding blies de man op het bureau 540 ug/l. Voor het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en zijn gevaarlijk rijgedrag kreeg de man een dagvaarding. Verder werd hij bekeurd voor het maken van diverse overtredingen tijdens de achtervolging. De man was eveneens niet in het bezit van een rijbewijs.

Alcomobilist

ASSEN Werd tijdens een alcoholcontrole vannacht op de Weiersstraat een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De man blies op het bureau 340 ug/l. Hij kreeg een geldboete van 190,- voor het rijden onder invloed in zijn personenauto.

HAVELTE Afgelopen nacht werd op de Meentweg te Havelte een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De 31 jarige inwoner van Ruinerwold bleek alcohol genuttigd te hebben en blies op het bureau 705 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Schoolinbraak

MEPPEL Is er gisternacht omstreeks 04.00 uur, tijdstip alarm, ingebroken in een school aan de Adriaen van Ostadestraat. Door het openen van een schuifraam zijn de daders naar binnengeklommen. Onbekend is nog wat er weg is genomen.

Winkeldiefstal

MEPPEL Bij een winkel aan De Swaenenborgh werden gistermiddag enkele kledingstukken en twee paar kinderlaarsjes getracht weg te nemen zonder te betalen. Een 33-jarige inwoonster van Steenwijkerwold stopte twee paar kinderlaarsjes, een spencer en een broek in een tas en probeerde de kassa zonder te betalen te passeren. Zij werd echter door een oplettende medewerker betrapt. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

Vechtpartij met letsel

EMMEN Gisteravond ontstond er een vechtpartij tussen twee mannen op een camping aan de Angelsloërdijk. De reden was dat een 30-jarige op de camping verblijvende Duitser ruzie kreeg met zijn 22-jarige Duitse vriendin en haar mishandelde. Een 36-jarige eveneens op de camping verblijvende overbuurman probeerde verhaal te halen bij de dader waarna er een woordenwisseling en een vechtpartij tussen beide ontstond. Daarbij werd hij door de Duitser met een keukenmes in zijn rug gestoken. De dader en zijn vriendin hebben daarna de camping verlaten. Het slachtoffer is met een steekwond naar het Scheperzieknhuis in Emmen overgebracht. Tevens moest hij behandeld worden aan verwondingen in zijn gezicht die hij had opgelopen tijdens de vechtpartij. Hij is ter observatie opgenomen Tegen middernacht meldde de dader zich vrijwillig op het politiebureau te Emmen waarna hij is aangehouden en in verzekering is gesteld terzake poging tot doodslag c.q. zware mishandeling. Het mes werd op de plaats van het delict aangetroffen.

Illegaal plakken

ASSEN Werd gistermiddag een 21-jarige jongeman uit Winschoten beboet voor het illegaal plakken van posters op een meterkast in de Oude Molenstraat. Posters en plakmateriaal werden inbeslaggenomen.