Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 29 september 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523, sema 06-58210525


Aanrijding met letsel
02-765115
Goor, kruising Zomerweg/N347
Zaterdag 28 september omstreeks 15.45 uur
Een 28-jarige automobiliste uit Holten reed op de Zomerweg en sloeg bij de afslag N347 richting Hengelo rechtsaf. Zij zag hierbij een 16-jarige bromfietser uit Enter over het hoofd. De 16-jarige reed op het fietspad naast haar en wilde rechtdoor gaan. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 16-jarige jongen en zijn 16-jarige passagiere uit Nijverdal (nog onbekend) letsel opliepen. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Er zal een technisch onderzoek verricht worden naar de snelheid van de bromfiets.


Aanrijding met letsel
02-765225
Enschede, Oostweg
Zaterdag 28 september omstreeks 20.15 uur
Een 36-jarige automobilist uit Rijen kwam vanaf de afslag Zuid en reed in de richting van de Oostweg. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij op een snelweg reed en is op een gegeven moment op de linker weghelft gaan rijden. Hierdoor kwam hij frontaal in aanrijding met een 59-jarige automobilist uit Frankrijk, die uit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. De 59-jarige kwam tot stilstand op zijn eigen weghelft. Een 56-jarige man uit Enschede, die aanvankelijk achter de 59-jarige reed, botste vervolgens tegen de zijkant van diens auto. De vijf inzittenden van de auto met Frans kenteken raakten bekneld en werden op zeer deskundige wijze door de brandweer bevrijd. In totaal waren 9 personen bij de aanrijding betrokken. Hiervan werden er 8 met nog onbekend letsel per ambulance naar diverse ziekenhuizen overgebracht. Vanuit Duitsland kwam er ook een ambulance, die een gewonde naar het ziekenhuis in Gronau bracht. De Duitse politie heeft assistentie verleend bij het regelen van het verkeer.
De drie auto's zijn afgesleept.


Eenzijdig ongeval met letsel en onder invloed van alcohol
02765368
Rijssen, Wierdensestraat
Zondag 29 september omstreeks 04.15 uur
Er kwam een melding binnen van een aanrijding op de Wierdensestraat. Politieagenten troffen ter plaatse een zwaar beschadigde auto aan en de vijf inzittenden. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Almelo, had de macht over het stuur verloren en was in een bocht tegen een rail aangereden. Een stalen pijp van de rail was via de voorruit de auto binnengedrongen. De 18-jarige bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,31 promille. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.
Twee van de inzittenden, een 17-jarige meisje en een 16-jarige jongen - beiden uit Almelo -, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd afgesleept.


Rijden onder invloed
02-075469
Haarle, Tunnelweg
Zondag 29 september omstreeks 00.35 uur
Tijdens een alcoholcontrole werd aan een 64-jarige automobilist uit Nijverdal een stopteken gegeven. De man negeerde dit en sloeg rechtsaf. Hierop werd door een motoragent een achtervolging ingezet. Pas toen de zwaailichten en sirene in werking werden gesteld, reageerde de automobilist en stopte. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de 64-jarige verdachte aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,03 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Eenzijdig ongeval onder invloed van alcohol
02-765263
Enschede, Broekheurnerring
Zaterdag 28 september omstreeks 22.35 uur
Door een getuige werd gemeld dat er een ongeval had plaatsgevonden. Ter plekke vernamen politieagenten dat er een auto rechtop in de bosjes had gestaan. Achter het stuur zat een man die probeerde de auto van de weg te krijgen. Hij gaf aan de bestuurder te zijn en dat de auto een klapband had gehad. Door omstanders werd echter een andere man als bestuurder aangewezen. Laatstgenoemde was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hierop werd getracht deze verdachte, een 36-jarige man uit Enschede, aan te houden. De man was echter heel agressief, verzette zich hevig tegen de aanhouding en ook twee andere mannen begonnen zich ermee te bemoeien. De 36-jarige liep samen met die twee mannen weg in de richting van de Wesseler-Nering en kon daar even later met behulp van pepperspray aangehouden worden. Hij werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. De twee verdachten, die de aanhouding belemmerd hadden, werden tevens aangehouden. Het gaat hierbij om een 33-jarige man en 38-jarige man, beiden uit Enschede. Tegen de 38-jarige verdachte werd ook pepperspray ingezet omdat hij heel agressief was. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens winkeldiefstal en mishandeling
02-765139
Enschede, Rijnstraat
Zaterdag 28 september omstreeks 15.10 uur
Een 32-jarige vrouw uit Enschede werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt op het stelen van goederen voor een totaalbedrag van ongeveer ¤ 21,-. Winkelpersoneel en een beveiligingsmedewerker hielden de vrouw aan. De 32-jarige verzette zich echter hevig en beet een te hulp geschoten getuige, een 63-jarige man uit Enschede, in diens bovenarm. De politie kwam en hield de verdachte aan.
De 63-jarige man moest ter behandeling naar de poli van het ziekenhuis. Hij heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. Namens de winkel werd aangifte van diefstal gedaan. De 32-jarige heeft inmiddels de diefstal en de mishandeling bekend. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto in brand gestoken
02-765051
Enschede, Rondostraat
Zaterdag 28 september omstreeks 05.15 uur
Er kwam een melding binnen dat er een auto in brand stond. Ter plekke troffen politieagenten een auto aan waaruit aan de voorzijde hevige vlammen kwamen. De brandweer bluste de brand. Eigenaar van de auto is een 23-jarige man uit Enschede. Er is sprake van brandstichting. Nader onderzoek volgt.


Brand in woning
02-765314
Vroomshoop, Wilgenhoek
Zondag 29 september omstreeks 01.00 uur
Een man uit Vroomshoop was thuisgekomen en was in een slaapkamer op de benedenverdieping op bed gaan liggen en een sigaretje gaan roken. Hij was in slaap gevallen met als gevolg dat de matras vlam had gevat. Door de rook werd hij wakker en was het huis uitgevlucht richting de woning van zijn ouders. Zijn vader had nog geprobeerd de brandende matras uit de woning te halen maar dit lukte niet. De 68-jarige man had hierbij diverse brandwonden opgelopen en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De brandweer bluste de brand.


Aanhouding wegens bedreiging en mishandeling
02-765067
Enschede, Pioenstraat
Zaterdag 28 september omstreeks 07.00 uur
Een 36-jarige man uit Enschede werd in zijn woning aangehouden nadat hij daar eerder die morgen zijn 28-jarige vriendin uit Enschede had bedreigd en mishandeld. De 28-jarige vrouw deed inmiddels aangifte. De 36-jarige werd in verzekering gesteld en opgesloten.


Alcoholcontrole in Diepenheim
02-075489
Diepenheim, Goorseweg
Zaterdag 29 september tussen 03.00 en 05.00 uur
Op diverse locaties in Diepenheim werd gecontroleerd. In totaal zijn 56 bestuurders gecontroleerd. Ondanks het positieve resultaat is het jammer te moeten melden dat er toch 1 proces-verbaal moest worden opgemaakt. Op de Needseweg bleek namelijk een 30-jarige automobilist uit Haaksbergen onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,09 promille. De man was reeds eerder bekeurd wegens het rijden onder invloed.


Controle in samenwerking met de douane
02-075482
Mander, Uelserweg
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september
In samenwerking met de douane werd er onder meer gecontroleerd op drugs, alcohol, wapens, technische staat van voertuigen en het in het bezit hebben van de juiste papieren.
In totaal werden er 12 processen-verbaal opgemaakt te weten 3x in verband met geluid, 2x wegens een lekke uitlaat, 1x wegens het rijden onder invloed (zie afzonderlijk persbericht), 1x in verband met een defecte koplamp, 1x wegens het in het bezit hebben van een honkbalknuppel en een paar busjes traangas, 1x wegens het in het bezit hebben van een ploertendoder en 1x in verband met het in het bezit hebben van zakjes speed (zie afzonderlijk persbericht).
Tijdens de controle werden diverse goederen inbeslaggenomen, waaronder een paar messen, knuppels en zakjes weed.

Vanaf ongeveer 03.00 tot 05.00 uur werd vlak na de grensovergang gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs. Het ging hierbij voornamelijk om mensen die na het stappen naar huis terugkeerden. Het is verheugend te melden dat bij de 64 bestuurders die gecontroleerd zijn, geen overtredingen werden gesignaleerd.


Proces-verbaal wegens het rijden onder invloed
02-075472
Mander, Uelserweg
Zondag 29 september omstreeks 01.55 uur
Bij een controle bleek een 28-jarige automobilist uit Vriezenveen onder invloed van alcohol. De verdachte werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 0,89 promille. De man kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.


Aanhouding in het kader van de Opiumwet
02-075467
Mander, Uelserweg
Zondag 29 september omstreeks 00.15 uur
Tijdens een controle aan de Uelserweg werd onder een zitting van een personenauto een aantal zakjes speed (harddrugs) aangetroffen. De vier verdachten werden aangehouden. De drie verdachten die als passagiers in de auto zaten, werden na verhoor heengezonden. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Almelo, werd voor nader onderzoek opgesloten.