Ingezonden persbericht

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

KRAS/VOLENDAM MAAT TE GROOT VOOR AHC/KOLPING

De debutant in de eredivisie handbal AHC/Kolping heeft uit in Volendam tegen Kras/Volendam met 31-22 (rust 12-8) verloren van de medekoploper. Slechts eenmaal stond er een voorsprong voor de Alkmaarders op het scorebord in de bijna uitverkochte Volendamse sporthal De Seinpaal, namelijk de 0-1 die in de 3e minuut werd gescoord uit een strafbal.

Hierna liep de ploeg van trainer/coach Alex Vaassen steeds achter de feiten aan. De Volendammers kwamen in de tweede helft zelfs op een voorsprong van 11 doelpunten, want in de 50e minuut verscheen de stand 26-15 op het scorebord. De oorzaak daarvan waren ondermeer de twee rode kaarten die twee spelbepalende Kolpingers hadden gekregen, namelijk Martin van Hal (41e minuut, bij een stand van 17-12) en Jitse Blommenstein (45e minuut bij een stand van 21-14).

De rode voor Van Hal was wegens 'natrappen' . Nadat hij door de bikkelharde Volendamse verdediging tegen de grond was gewerkt maakte Van Hal een schoppende beweging naar zijn tegenstander.

De rode kaart van Jitse Blommenstein had niets met spelbederf of wat dan ook te maken. Teammanager Jeroen de Lange was vergeten de Egmonder op het wedstrijdformulier te plaatsen. Nadat Blommenstein gescoord had (het doelpunt bleef toegekend) kwam de scheidsen Hendriks en Hendriks erachter dat de ex-Volendamspeler niet op het formulier stond en kon de Egmonder zich vroegtijdig gaan douchen.

Vooral in de tweede helft viel het harde werken op van de Heerhugowaarder Arne Boersma. Hij probeerde op alle mogelijke manieren zijn teamspelers te bewegen de achterstand tot normale proporties terug te brengen. Met drie goals werd hij dan ook medetopscoorder na de thee.

Het leek erop dat de Kolpingspelers al meer bezig waren met de wedstrijd van a.s. zaterdag uit tegen Animo.ook gisteren weer verloren en nog steeds puntloos. Dit is een van de ploegen waarvan gewonnen kan worden. Woensdag wacht echter eerst nog E&O, de koploper in de eredivisie, in de thuishal de Hoornsevaart.

Topscoorders werd, ondanks de vroege rode kaart, aan AHC Kolping kant Martin van Hal met vijf goals. Andere doelpuntenmakers aan AHC/Kolping kant: Stefan Doesburg (4), Serge ter Horst (4), Arne Boersma (3), Ruud Dekker (3) John Ranzijn (2), Jitse Blommenstein (1)

Doelpuntenverloop:
0-1, 1-1 > 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 5-4 >9-4, 9-5, 9-6, 9-7, 10-7 >12-7, 12-8 (ruststand na dertig minuten), 13-8, 13-9, 14-9, 14-10, 14-11, 15-11, 15-12 >18-12, 18-13 >20-13, 20-14 > 25-14, 25-15, 26-15, 26-16, 26-17, 26-18, 27-18, 27-19, 27-20, 28-20, 28-21, 29-21, 29-22, 30-22, 31-22