Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout weekend 28/29 september

Datum: 29/9/2002
Auteur: Jan Clarijs

Feestganger met mes gestoken
Waalwijk- Na afloop van een feest in een horecagelegenheid aan de Vijverlaan te Waalwijk ontstond vrijdagnacht buiten onder een groep feestgangers een conflict waarbij een 19-jarige Tilburger met een mes in zijn buik werd gestoken. Aanwezige beveiligingsmedewerkers en de te hulp geroepen agenten konden voorkomen dat het verder uit het hand zou lopen. Het slachtoffer werd opgenomen in een ziekenhuis te Tilburg en verkeert niet in levensgevaar. Een onderzoek naar oorzaak en dader van de steekpartij wordt ingesteld.

Brandje in benzinestation
Oosterhout- Op zaterdagavond 28 september omstreeks 21.35 uur zagen voorbijgangers rook onder het dak uitkomen van een oud benzinestation aan het Wilhelminkanaal Oost te Oosterhout. Tijdens het bluswerk troffen brandweerlieden in het gebouwtje een 39-jarige dakloze man aan. Hij is voor onderzoek naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout aangebracht. Of de man de brand gesticht heeft wordt verder onderzocht.

Jongen aangehouden voor mishandeling
Oosterhout- Op zaterdagavond omstreeks 20.35 uur werd op de Burgemeester Holtroplaan te Oosterhout een 14-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden. Hij had even tevoren een 15-jarige plaatsgenoot een klap op zijn neus en ribben gegeven. Deze jongen zou hem uitgescholden hebben. De dader heeft bekend en is na verhoor invrijheidgesteld.

Woninginbraak
Kaatsheuvel- Zondagnacht na 02:00 is er ingebroken in een woning aan de Cambreur te Kaatsheuvel. Vermoedelijk heeft men via de brievenbus de voordeur open kunnen maken. Uit de woning verdwenen een TV, stereocombinatie met boxen , geld en mobiele telefoons.

Alcoholcontroles

Gilze en Rijen- Op vrijdag 27 september 2002 is er tussen 21:00 en 24:00 uur een alcoholcontrole gehouden op parkeerplaats de Hoge Aard gelegen aan de Rijksweg A58 te Gilze. De controle werd gehouden in samenwerking met de KLPD. In totaal zijn er 70 bestuurders gecontroleerd. 3 Bestuurders bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Tegen hen zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Ook zaterdagnacht hield de politie te Gilzen en Rijen alcoholcontroles. Nu werden er 13 autobestuurders gecontroleerd. Een 40 jarige man uit Zevenbergschehoek ontving daarbij een transactie van 190, = nadat was gebleken dat hij teveel alcohol had genuttigd.

Controle op sluitingstijden horeca
Gilze en Rijen- Twee eigenaren van horecagelegenheden te Gilzen en te Rijen werden in het afgelopen weekeinde bekeurd omdat was gebleken dat zij na de verplichte sluitingstijd van 02.00 uur nog open waren en klanten in de zaak aanwezig hadden.
Tegen beide eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen gestolen bestelauto
Terheijden- In de nacht van vrijdag 27 september op zaterdag 28 september werd op de Omloop in Terheijden een witte Mercedes bestelauto aangetroffen. Bij controle bleek de Mercedes in de nacht van 21 mei op 22 mei op de Asterstraat in Oosterhout was gestolen. De eigenaar werd in kennis gesteld en heeft zijn auto opgehaald.

Aanhangwagen met graafmachine gestolen
Made- Vanaf een afgesloten bedrijventerrein aan de Brieltjenspolder te Made werd in de nacht van vrijdag 27 september op zaterdag 28 september een aanhangwagen met graafmachine, merk Kubota, gestolen.

Dronken automoblist ramt bomen
Vaart (Dongen)- Een 23 jarige man uit Oosteind raakte zaterdagavond op de Vaartweg in Vaart de macht over het stuur van zijn auto kwijt, raakte 4 aldaar staande bomen en kwam op zijn kant in de berm terecht. Een van de bomen werd helemaal uit de grond gereden.De man raakte niet gewond, zijn auto zwaar beschadigd. De bestuurder had gedronken en blies op het bureau 445 ug/l. Met een rijverbod van 4 uur mocht hij naar huis. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
Werkendam- Vrijdagmiddag is er aan de Sasdijk te Werkendam door de politie een verkeerscontrole gehouden.
Tijdens deze controle werden 6 bestuurders bekeurd waaronder 3 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 1 voor het hebben van een kapotte uitlaat, 1 voor het mobiel telefoneren tijdens autorijden en 1 bestuurder voor het niet hebben van rijbewijs E dat nodig is voor een aanhanger zwaarder dan 750 kg.
Hennepkwekerij aangetroffen
Dussen- Bij een brandje in een loods aan de Binnen te Dussen troffen brandweerlieden bij hun bluswerk zaterdagmorgen rond 09.30 uur een hennepkwekerij aan.
In de loods bleken in totaal 1200 hennepplanten te staan. De planten alsmede alle toebehoren zijn door de politie in beslag genomen.
De brand in de loods was ontstaan door oververhitting van een stroom- groepenkast. De
Naar de huurder van de loods wordt een onderzoek ingesteld.

Dronken bromfietster rijdt tegen geparkeerde auto Werkendam- Een 46 jarige inwoonster van Werkendam reed zaterdagmiddag ter hoogte van het politiebureau in Werkendam tegen een geparkeerde auto nadat zij een wegversmalling had gepasseerd en niet tijdig meer kon stoppen.
Door de politie werd vastgesteld dat de vrouw alcohol had gedronken. Daarvoor kreeg zij een dagvaarding mee naar huis zodat zij zich binnenkort voor een rechter vernantwoorden kan.

Bromfietser heeft teveel gedronken
Nieuwendijk- Zaterdagnacht controleerde de politie op de rijksweg te Nieuwendijk een 18 jarige bromfietser uit Werkendam. Daarbij werd vastgesteld dat de man alcohol had gedronken. Na controle aan het bureau ontving hij een boete van 75,=