Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Datum: 29/9/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Man bedreigd met vuurwapen en beroofd van gepind geld

DINTELOORD: Zaterdagavond 28 september jl. omstreeks 21.55 uur, is een man op de Westvoorstraat te Dinteloord door twee nog onbekende daders, die met een vuurwapen dreigden, beroofd van zijn zojuist gepinde geld.

Het slachtoffer was in gezelschap van een vriend en had juist geld gepind. Twee nog onbekende daders dwongen hem onder bedreiging van een vuurwapen, zijn zojuist gepinde geld af te geven. De daders, twee mannen, zijn na hun daad te voet de Westzijstraat ingevlucht.

De politie roept de hulp van getuigen in, die op of nabij het tijdstip van de beroving in de buurt van de RABO- bank aan de Westvoorstraat en of nabij de Westzijstraat zijn geweest en daar mogelijk twee verdachte mannen hebben opgemerkt.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Steenbergen telefoon 0900-8844.

---

Vernieling auto

HOOGERHEIDE: Zondag werd aangifte gedaan van vernieling van een auto die aan de Struikenlaan te Hoogerheide stond. Door onbekende(n) werd de spiegel van de auto getrapt.

Rijden onder invloed

OSSENDRECHT: Vrijdagavond werd een 58-jarige man uit Hoogerheide met zijn auto van de Putseweg te Ossendrecht gehaald. De man had een groot deel van de totale breedte van de weg nodig om met zijn auto huiswaarts te rijden. Na een blaastest bleek dat de man ruim 4 maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en mag zich in december dit jaar voor de rechter verantwoorden.

Eieren

HOOGERHEIDE In de nacht van zaterdag op zondag werden woningen aan de Canadalaan en de Jasmijn te Hoogerheide met eieren door enkele jeugdigen bekogeld. Zodra de politie de juiste identiteit van de dader(s) weet, zullen deze op een gepaste wijze worden beloond.

Inbraak auto

PUTTE: In de nacht van zaterdag op zondag werd uit een bedrijfsauto, die aan de Antwerpsestraat te Putte geparkeerd stond, opengebroken en een hoeveelheid gereedschap gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Goedkoop is duurkoop

WOENSDRECHT Bij de politie in Woensdrecht werd vrijdagmiddag gemeld dat een man voor de tweede maal in korte tijd probeerde videocamera's en digitale camera's aan inwoners probeerde te slijten tegen afbraakprijzen. De politie waarschuwt voor deze verkoop aan huis. In het verleden is al enkele keren gebleken dat het vaak gaat om slecht nagemaakt spul of om geheel onbruikbare goederen.

Inbraak bedrijf

STEEBERGEN: Op zaterdag 28 september omstreeks 02.20 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Kruispoort te Steenbergen. Daders hebben enkele bakstenen door de ruiten van de winkel gegooid. In de winkel is ook wat van de inboedel / winkelvoorraad beschadigd. Uit de kassa is een klein geldbedrag ontvreemd. Daders zijn met een auto verdwenen.

Politie houdt fietsendief aan.

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag zag een politieagent een groepje jongelui lopen. Toen deze de politieagent in het zicht kregen lieten zij een fiets achter. Deze bleek later te zijn gestolen aan de Plataanstraat te Bergen op Zoom. De dief kon worden aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Bergen op Zoom.

Mishandeling in een café in centrum

BERGEN OP ZOOM: Afgelopen nacht werd een 17 jarige man uit Steenbergen mishandeld door een tot op heden onbekende man. De man kreeg enkele klappen in het gezicht. Aangifte volgt en onderzoek wordt ingesteld.

Diefstal uit auto

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een ruit van een auto ingeslagen welke geparkeerd stond aan de Lindebaan te Boz. Uit de auto werd een sporttas met inhoud ontvreemd.

Kei door ruit van woning gegooid

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 28-09 rond 04,30 uur werd bij een woning aan de Rozenstraat te Bergen op Zoom een ruit vernield. De bewoner werd wakker van een luide knal en bemerkte toen dat er een kei door de ruit naar binnen was gegooid.

Inbraak in twee woningen en café

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagochtend rond 07.00 uur werd er ingebroken in twee woningen in de Onze Lieve Vrouwestraat te Bergen op Zoom. Bij een woning kwam de dader door een deur open te breken. Bij de naast gelegen woning ( boven een café) kwam de dader binnen via het kelderluikje. De bewoner van de bovenwoning werd wakker en ging kijken. Vermoedelijk heeft de dader zicht toen verstopt. Toen de bewoonster de politie ging bellen hoorde zij de voordeur dichtslaan. De politie ging snel met twee voertuigen ter plaatse doch heeft de dader niet meer aangetroffen. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Graffiti op 15 bussen

BERGEN OP ZOOM: Bij de remise van de BBA aan het Zuidoostsingel werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 BBA-bussen bespoten met graffiti

Diefstal van auto

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Seringstraat te Bergen op Zoom een groene Opel Kadett gestolen.

Aanrijdingen met gewonden

BERGEN OP ZOOM: Op de kruising Eikstraat/ Kastanjelaan kwam zaterdagmiddag een 49 jarige vrouw met haar fiets ten val. De vrouw was het kruisingsvlak opgereden en stond aldaar stil om linksaf te slaan. Op dat moment kwam er, eveneens, uit de Eikstraat de 29 jarige automobilist die rechtsaf sloeg. Tijdens het oprijden van de kruising raakte de automobilist de fietsster, waardoor deze ten val kwam. Zij werd met een hoofdwond naar ziekenhuis Lievensberg vervoerd.

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag passeerde op de Holleweg een 29 jarige man met zijn auto, een 71 jarige fietser. Terwijl de auto, de fiets voorbij reed kwam deze ten val. De man werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis Lievensberg.

Stacaravan in brand

OLUD GASTEL: Op vrijdag 27 september omstreeks 21.50 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen dat er op de carpoolparkeerplaats aan De Kralen te Oud Gastel een stacaravan in brand stond. Was een stacaravan van 2,5 meter breed en 8 meter lang. Stacaravan is vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken. De brandweer heeft een kleine plas benzine aangetroffen onder de caravan. Eigenaar van de caravan is onbekend.

Diefstal uit winkel

OUDENBOSCH: Op vrijdag vond er bij een drogisterij aan de Prof. Van Ginnekenstraat te Oudenbosch een diefstal plaats. Een man stopte een flinke hoeveelheid lipsticks in een plastic tas en tilde deze langs de detectiepoortjes en ging er vervolgens snel vandoor. De man is opgenomen op een camera en er wordt een onderzoek ingesteld.

Diefstal bloembakken

RUCPHEN: Werd van het erf van een woning aan de Hoofdvaart 3 handbeschilderde gele bloembakken ontvreemd.

Beroving Amerikaanse militair

ROOSENDAAL: Een 34 jarige militair uit de Verenigde Staten heeft zijn bezoek aan Roosendaal moeten afsluiten zonder zijn rugzak. Hij was op doorreis en besloot om enkele vrienden op de KCT te bezoeken. Toen hij terugliep richting station besloot hij even wat te eten. Terwijl hij in Het Emile van Loonpark zijn eten zat op te eten zag hij dat twee jongemannen zijn rugzak meenamen en er snel vandoor gingen. Het lukte hem nog een van de daders te achterhalen en deze onderuit te halen. Vervolgens ging hij achter de andere aan die zijn rugzak bij zich had. Deze bleek inmiddels een goed heenkomen te hebben gezicht. Toen hij terugkwam bij de andere verdachte was deze er ook vandoor gegaan. In de rugzak zat buiten zijn vliegticket ook nog geld en andere bescheiden en een hoeveelheid kleding.

Auto bekrast

ROOSENDAAL: Op de parkeerplaats aan de Nieuwe Markt te Roosendaal werd op 27 september omstreeks 19.30 uur een auto bekrast. De auto werd zodanig bekrast dat de auto overgespoten dient te worden.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Afgelopen nacht werden door de politie van het team Roosendaal Bovendonk twee bestuurders van twee personenauto's Betrapt op het gebruik van teveel alcoholhoudende drank terwijl ze hun voertuig bestuurden.

Een bestuurder mocht 190 euro afrekenen voor de drank en ook nog 86 euro omdat hij door rood licht was gereden. De andere bestuurder mag zich verantwoorden bij de rechter en kreeg daarvoor een dagvaarding.

Beroving Champetterberg

ROOSENDAAL: Aan de Champetterberg werd een 15-jarige jongen beroofd van zijn mobiele telefoon. Op vrijdag rond 16.00 uur liep hij met een paar vriendjes op straat. Er kwamen toen drie jongens aan op de fiets. Die bedreigden hem en pakten van de jongen zijn mobiele telefoon af.

Inbraak in woning

ROOSENDAAL: In de Agathadonk werd ingebroken in een woning. Uit de woning werd onder meer stereoapparatuur gestolen. Het is onduidelijk hoe het gelukt is om in de woning te komen.