Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 29/9/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Eenzijdig verkeersongeval met dodelijke afloop

BREDA: Een 31-jarige man uit Oosterhout is vannacht overleden aan de gevolgen van een eenzijdig verkeersongeval dat plaats vond op de Oosterhoutseweg. Het slachtoffer zat als bijrijder in een auto bestuurd door zijn 40-jarige vrouw.

De bestuurster reed met de auto vanaf de Nieuwe Kadijk links af de Oosterhoutseweg op in de richting van Teteringen. Ze verloor bij het nemen van de bocht kennelijk de macht over het stuur en belandde met het voertuig in de rechterberm van de weg. Daarbij kwam betrokkene met het voertuig in aanrijding met een in de rechterberm staande boom. Daarbij kwam de passagier welke rechts naast de bestuurder zat om het leven. De bestuurster liep ten gevolge van de aanrijding lichte kneuzingen op. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto gehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit verkeersongeval.

---

Politie houdt inbrekers aan in Prinsenbeek

Prinsenbeek: De politie heeft de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september omstreeks 03.30 uur twee mannen aangehouden die verdacht worden van drie inbraakpogingen in Prinsenbeek, een autodiefstal in Bergen op Zoom en een inbraak in een rijwielzaak in Steenbergen. De politie is nog op zoek naar een derde dader.

Agenten kregen de opdracht van de meldkamer om te gaan naar de Groenstraat in Prinsenbeek alwaar door buurtbewoners gemeld was dat twee mannen aan het inbreken zouden zijn in de lingeriezaak. Ter plaatse zagen zij dat het slot van de voordeur en het slot van een zijdeur vernield waren. Hierna reden zij verder de Groenstraat in en zagen twee mannen een steegje induiken. Zij spraken de mannen aan. Beide mannen gedroegen zich erg zenuwachtig en vertelden dat zij op zoek waren naar een slaapplaats. De agenten herkenden één van de mannen als een persoon die al eerder ter zake inbraken was aangehouden. Hierop hebben zij beide mannen als verdachten aangehouden. Bij het onderzoek aan de kleding troffen zij enkele inbrekerswerktuigen aan zoals een kniptang en een stanleymes. Het gaat om een 31-jarige en een 23-jarige man beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het gaat om personen die drugs en / of alcohol gebruiken en bekend zijn bij de politie. Zij hebben vermoedelijk ook gepoogd bij de drogisterij in dezelfde straat en een winkel op de Kapelstraat in te breken. Ook bij deze zaken waren braaksporen.

Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken dat er nog een derde verdachte bij deze zaak betrokken is geweest. De mannen zijn die avond en nacht op inbrekerspad geweest. In Bergen op Zoom werd een personenauto ontvreemd. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. In Steenbergen hebben zij ingebroken in een rijwielzaak. De daders gooiden drie uit de straat gehaalde klinkers door de etalageruit en stapten naar binnen. Ze namen de kassalade met een kleine som geld mee. De auto is tot op heden nog niet terug gevonden.
---

Auto-inbreker betrapt door de eigenaar

BREDA: De nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september 2002 heeft de politie omstreeks 03.20 uur op de Oosterstraat te Breda op aanwijzing van getuigen een 33-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak. De verdachte, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld.

De eigenaar van een op de Oosterstraat geparkeerd staande auto, zag dat een man een ruitje insloeg van zijn auto. Hij sprak met een kennis de persoon aan die inmiddels de autoradio cd-speler en de boardcomputer losgewrikt had. Hij zei tegen de inbreker dat die moest blijven zitten totdat de politie kwam. De inbreker die 'eieren voor zijn geld' koos bleef wachten, waarna hij door de politie werd aangehouden.

---

Politie houdt man op heterdaad aan voor bedrijfsinbraak

BREDA: De nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september jl., heeft de politie een 21-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de poging tot inbraak in een bedrijfspand aan de Tuinzigtlaan te Breda. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachte voor meer recente inbraken in aanmerking komt

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur een melding dat twee mannen spiegels van auto's getrapt hadden en daarna over een hek van een school aan de Tuinzigtlaan geklommen zouden zijn. Een derde man zou met een scooter staan te wachten. Ter plaatse zagen de agenten een man op een scooter ter hoogte van een vernield raam van een bedrijfspand staan. De man droeg handschoenen en had een klauwhamer in zijn handen. De man is als verdachte van poging tot inbraak aangehouden.

De verdachte heeft de poging tot inbraak toegegeven. Hij was op de scooter gaan staan om zo het raam te bereiken. Daarna had hij met de hamer naar eigen zeggen wel 25 keer op de ruit geslagen die van dubbel glas was met daartegen plastic en daarom moeilijk kapot ging. Toen de ruit eindelijk kapot was, kwam de politie al ter plaatse. Hij was op zoek naar computers om met de opbrengst daarvan in zijn drugsverslaving te voorzien. De politie stelt nog een onderzoek in naar eventuele mededaders.

---

Inbraak bedrijf

BREDA: In een bedrijf op de Regenbeemd is dit weekend ingebroken. Door vernieling van de voordeur kwam men in de kantoorruimte. In het kantoor werd met grof geweld een schuifdeur van een kast vernield. Men heeft uit deze kast een digitale camera weggenomen.
---

XTC-afval

STANDDAARBUITEN: Zaterdagmiddag 28 september jl. werd in de berm van de Westelijke Parallelweg van Rijksweg A-17 t.h.v. Standdaarbuiten 33 jerrycans en vaten aangetroffen waarvan het merendeel gevuld was met vloeistof. De politie vermoedt dat deze vaten gezien omvang en aard van een XTC-lab afkomstig zijn.

De jerrycans zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. De vaten en jerrycans waren gelukkig goed afgesloten zodat geen afval in de bodem of naastgelegen sloot is terechtgekomen. Naar de aard van de vloeistof en herkomst daarvan wordt nader onderzoek gedaan. Vooralsnog ziet de politie geen verband met het op 27 september jl. aangetroffen XTC-lab in de gemeente Moerdijk (Dinteloord).

---

Winkeldief

BREDA: In een supermarkt op het winkelcentrum Moerwijk is zaterdag 27 september jl. door het personeel een 35-jarige Bredanaar betrapt op het stelen van 2 pakken waspoeder t.w.v. 20 euro. Hij heeft een winkelverbod en een AU-dagvaarding gekregen.

---

Passagier met openstaande boete
Bestuurder onder invloed en geen rijbewijs,

ETTEN-LEUR: De nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september jl. heeft de politie een personenauto gecontroleerd op de Nijverheidweg. De bestuurder een 36-jarige man uit Middelburg bleek onder invloed van alcohol te verkeren en had geen rijbewijs. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Zijn passagier, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek nog een geldboete van 340 euro open te hebben staan. Hij kon de boete niet betalen en koos ervoor de vervangende hechtenis van 12 dagen te ondergaan. Hij werd ingesloten.

---
Man aangehouden voor zware mishandeling

BREDA: Gisteravond, zaterdag 28 september jl. omstreeks 18.30 uur heeft de politie in Breda een 23-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 40-jarige Bredase. De verdachte is in verzekering gesteld. Bij het incident werd ook een 40-jarige man uit Breda aangehouden die kennelijk dronken was en zich op een vervelende manier met de aanhouding bemoeide en daarmee probeerde het werk van de politie ter plaatse te bemoeilijken.

Een 40-jarige vrouw stond gisteravond bij de centrale ingang van een flat in het Centrum van Breda. Zij paste op het dochtertje van de buurvrouw. De ex-man van deze buurvrouw kwam naar haar toe en sloeg haar enkele malen met de vlakke hand tegen haar gezicht, armen en maagstreek. Daarbij riep hij luidkeels dat ze van zijn kind af moest blijven. De agenten zagen dat de vrouw een grote zwelling had boven haar linkeroog De politie heeft de verdachte die zich nog voor de flat bevond aangehouden. Ook een 40-jarige Bredanaar die zich hinderlijk met deze aanhouding bemoeide en probeerde de aangehouden verdachte te ontzetten werd aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.