Politie Midden- en West Brabant

Kind ernstig gewond bij aanrijding

Datum: 29/9/2002
Auteur: Jan Clarijs

Een 4-jarig jongetje uit Oosterhout is zondagmiddag 29 september rond 15.25 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een motor op de Bredaseweg ter hoogte van de Warandelaan in Oosterhout. Het kind is met ernstige inwendige verwondingen naar het Ignatiusziekenhuis in Breda gebracht en vanwege de kritieke toestand later overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De motorrijder raakte lichtgewond. Zijn duopassagiere liep een gebroken onderbeen op.

Op het bewuste tijdstip stond de 35-jarige moeder van het kind te wachten om met haar zoontje en een kind in een buggy de Bredaseweg over te steken. Ondanks waarschuwingen om te blijven staan, rende het 4-jarig kind plotseling de weg over en werd daarbij aangereden door de motor die op dat moment met normale snelheid uit de richting Oosterhout de kruising kwam opgereden. De 52-jarige bestuurder uit Oosterhout kon het kind niet meer ontwijken. De duopassagier, zijn 52-jarige eveneens uit Oosterhout afkomstige vriendin, liep bij de aanrijding een gebroken onderbeen op en is daarvoor behandeld in het Pasteurziekenhuis in Oosterhout.
Voor zowel de familie van het 4-jarig kind als de motorrijder en duopassagier is het bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.