Ingezonden persbericht


Haarlem, 29 september 2002



Marleen Barth kandidaat voor lijsttrekkerschap Provinciale Statenverkiezingen

Voormalig PvdA Tweede-Kamerlid Marleen Barth heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de Noord Hollandse Partij van de Arbeid voor de Provinciale Statenverkiezingen. Zij wil zo een bijdrage leveren aan politieke vernieuwing binnen de PvdA, en herstel van contact met en vertrouwen bij de kiezers in haar provincie.

Bij provinciale verkiezingen komt nog maar net de helft van de kiezers opdagen. Als het dus ergens de moeite waard is om je in te spannen voor meer interesse onder mensen in politiek en democratie, is het daar wel , zegt Barth. De provinciale statenverkiezingen van 11 maart 2003 bieden bovendien een uitgelezen moment om kiezers te laten zien dat de PvdA hen nog steeds heel veel te bieden heeft.

De keuze voor Noord Holland noemt Barth logisch : Ik woon hier al mijn hele leven: geboren in Den Helder, opgegroeid in Heerhugowaard, gestudeerd in Amsterdam. Nu woon ik alweer jaren in Haarlem. Ik ken de problemen en de discussies die er spelen, maar ik zie ook elke dag hoe mooi Noord Holland is.

Barth juicht het toe dat ook in het Gewest Noord Holland de lijsttrekker door de leden van de Partij van de Arbeid gekozen gaat worden: Een grote stimulans voor de democratie binnen de PvdA. Daar zet ik me graag voor in , aldus Barth. Tot 30 september aanstaande kunnen kandidaten zich aanmelden. Op 14 december 2002 wordt de uitslag van de ledenraadpleging bekend gemaakt. Alle campagne-activiteiten van Marleen Barth in de strijd om het Noord Hollandse lijsttrekkerschap zullen terug te vinden zijn op haar website: www.MarleenBarth.nl.

Marleen Barth is 38 jaar, woont samen met haar partner en is moeder van een zoon van 8. Van 1998 tot 15 mei 2002 was zij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Zij staat nummer 32 op de huidige, landelijke kandidatenlijst.