Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 28 en 29 september 2002

---

Elst en Bemmel: controle snelheid.
In Elst is op vrijdag tussen 08.45 en 10.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg Zuid. Max. snelheid is 50 km/uur. Aantal overtreders 117, hoogste snelheid 74 km/uur.In Bemmel is vrijdag een snelheidscontrole gehouden tussen 14.40 en 21.00 uur op de Karstraat. Ter plaatse geldt een max. snelheid van 80 km/uur. Aantal overtreders 185, max. snelheid 91 km/uur

Gendt: vernieling en mishandeling.
Afgelopen vrijdag omstreeks 13.00 uur is er een auto beschadigd en een persoon mishandeld op de Willem Alexanderstraat te Gendt. Door 1 persoon van een groep van ongeveer 5 mannen werd een blikje naar een auto gegooid. Volgens de bestuurder van de auto, was het blikje op de voorruit terecht gekomen en was de ruit daardoor beschadigd. De bestuurder ging samen met een broer van hem, die samen met hem in de auto zat, verhaal halen bij de groep. Door 1 persoon uit de groep is toen 1 van de broers op zijn gezicht geslagen. Inmiddels is de verdachte, een 25 jarige inwoner uit Arnhem door de politie gehoord. Hij heeft een transactie aangeboden gekregen van 150 euro.

Bemmel: dronken bestuurster aangehouden.
Op zondag 29 september 2002, omstreeks 00.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een dronken bestuurster tegen een vangrail op de A325 te Ressen/Bemmel was gereden en dat medeweggebruikers de sleutels van de bestuurster hadden afgepakt omdat ze zwaar onder invloed zou verkeren. Ter plaatse op de A325 troffen de politiemensen een zwaar beschadigde personenauto aan die op een vangrail was gereden en vervolgens op de vluchtstrook tot stilstand was gekomen.. Achter het stuur bevond zich een 55 jarige inwoonster van Zetten. Bij de auto stonden twee medeweggebruikers die verklaarden zij vanuit de richting Nijmegen achter de auto hadden gereden en dat deze de gehele rijbaan nodig gehad had. Ter hoogte van het knooppunt Ressen was zij op de vangrail gereden. Om te voorkomen dat de bestuurster weg zou rijden hadden de medeweggebruikers de sleutels uit de auto gehaald. Hierbij had de bestuurster de medeweggebruiker die de sleutel pakte tot bloedens toe in de hand gebeten. De bestuurster werd door de politie aangehouden. Een voorlopig ademonderzoek wees uit dat ze zwaar onder invloed verkeerde. Zij bleek later niet in staat de ademanalyse tot een goed einde te brengen, waarna een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de bestuurster werd direct ingenomen.

Duiven: eenzijdig ongeval.
Vrijdagmiddag omstreeks 15.25 uur vond op de Ploenstraat te Duiven een eenzijdig ongeval plaats. Een 42 jarige inwoner uit Duiven reed daar als bestuurder van een tractor met daarachter gekoppeld een aanhangwagen. Toen de tractor over een in de rijbaan liggende drempel reed, vermoedelijk met te hoge snelheid, kwam de tractor los van de grond en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en reed vervolgens tegen een in de berm staande boom aan. De bestuurder van de tractor raakte licht gewond: een hoofdwond en kneuzingen . Hij werd hiervoor op de eerste hulp van het ziekenhuis te Zevenaar behandeld. De tractor raakte totaal loss.

Didam: verkeerscontrole.
Vrijdagmiddag, tussen 13.30- en 14.30 uur werd een controle gehouden in de Lockhorststraat te Didam. Aldaar geldt op de vrijdag tussen 10.00- en 20.00 uur vanuit 1 richting een inrijverbod. Door in totaal 12 motorvoertuigen werd het inrijverbod genegeerd. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Didam: aanhouding terzake mishandeling.
Vrijdagmiddag omstreeks 12.45 liep een 14 jarige jongen uit Beek (Gld) over de Stationsstraat te Didam. Kort daarna stak hij de Pittelderstraat over terwijl een auto al vrij dicht was genaderd. De 14 jarige jongen stak, ter verontschuldiging, zijn hand op en liep door. Kort daarna kwam de auto bestuurder op hem af lopen. Nadat de auto bestuurder de jongen had aangesproken sloeg hij de jongen met beide handen tegen het gezicht (oren). Vervolgens kreeg de jongen nog een klap in zijn gezicht. Daarop stapte de auto bestuurder weer in zijn auto en reed weg. De jongen nam het kenteken van de auto op en stelde de politie van dit voorval in kennis. Diezelfde dag, omstreeks 13.45 uur werd in Didam in de Bentemmerstraat voornoemde autobestuurder aangehouden. De bestuurder werd overgebracht naar het politie te Zevenaar en daar voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Tijdens dit verhoor verklaarde de auto bestuurder dat de jongen de straat was overgestoken en hij hem bijna had aangereden. Vervolgens had de jongen, volgens de verklaring van de auto bestuurder, zijn middelvinger omhoog gestoken.De politie in Zevenaar doet verder onderzoek in deze zaak. De 14 jarige jongen liep tengevolge van de klappen pijn in zijn oren op en door de klap in zijn gezicht liep hij een scheur in een van zijn lippen op.

Tolkamer: controle sluitingsuur.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Tolkamer een controle uitgevoerd bij een horeca gelegenheid op het sluitingsuur. Volgens de APV moest deze gelegenheid om 02.00 uur gesloten zijn en mochten er geen bezoekers meer aanwezig zijn.Toen de politie de zaak om 02.20 uur controleerde bleken er nog een vijftal bezoekers in de gelegenheid aanwezig te zijn.Tegen de eigenaar van de zaak wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl