Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-09-2002 2e persbericht 29 september 2002

Persberichten uit de regio:

Deurne: Dodelijk verkeersongeval
Op de Griendtsveenseweg is zondagochtend rond 6.00 uur een 19-jarige automobilist uit Deurne door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder, Brian Verburg, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn 21-jarige Deurnese bijrijder is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Vrachtwagen rijdt over man heen
Op de Boschdijk bemerkte een 49-jarige man uit s Hertogenbosch zondagochtend rond 7.35 uur dat hij over iets heen reed toen hij wilde wegrijden met zijn vrachtauto. Toen hij keek zag hij dat hij een 19-jarige jongen uit Tilburg had geraakt. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen was afgelopen avond op stap geweest en had gedronken. Verder is het onduidelijk hoe het slachtoffer onder de vrachtwagen terecht is gekomen.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij inbraak
Op de Moreelselaan is zondag rond 11.15 uur een 47-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw werd op heterdaad betrapt door een getuige toen zij inbrak bij een bedrijf aan de eerdergenoemde straat. De verdachte had een raam vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onduidelijk of uit het pand spullen worden vermist. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Motorrijder onder invloed
Op de Insulindelaan is zondag rond 16.10 uur een 32-jarige motorrijder uit Grefrath (Duitsland) aangehouden. De politie zag de verdachte twee keer een rood verkeerslicht negeren en vervolgens zagen ze de man tegen een passerende auto botsen op het Insulindeplein. Hierdoor viel de motorrijder. De verdachte had vermoedelijk teveel gedronken. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vernieling
In haar woning aan de Mr. Rietkerklaan is zondag rond 14.30 uur een 41-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een voordeur van een woning aan de Jan van Ecykstraat eerder die middag in verband met een onenigheid. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Best: Hennepkwekerij in opbouw ontmanteld
In een garage bij een woning aan de Vleutstraat trof de politie zondagmiddag een hennepkwekerij met nog ongeveer 20 planten aan. Naar schatting hebben in de ruimte bijna 900 planten gestaan, maar deze waren reeds weggehaald. Vervolgens werd in de woning op een bovenverdieping een hennepkwekerij in opbouw aangetroffen. De planten en alle aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de spullen.

Mierlo: Openbreken opleggers
Op een bedrijfsterrein aan de Ambachtweg zijn afgelopen weekend twee opleggers opengebroken. Uit één oplegger werden acht spelcomputers en enkele computerspelletjes weggenomen voor zover bekend. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader op het terrein is gekomen.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Op de hoek Bosstraat Leenderweg heeft de politie zondag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden negen bekeuringen uitgedeeld voor het rijden in de verkeerde richting.

Valkenswaard: Bromfietser aangehouden
Op de Bremlaan is zondag rond 9.45 uur een 33-jarige bromfietser uit Valkenswaard aangehouden, nadat de politie het vermoeden had dat de man teveel had gedronken. De man reed samen met zijn passagier zonder helm. Beiden kregen in eerste instantie een bekeuring hiervoor. Toen de bestuurder van de bromfiets vervolgens werd gevraagd om deel te nemen aan een ademanalyse weigerde hij elke medewerking. Hierop kreeg hij een rijverbod van twaalf uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak
Uit een woning aan de Willibrorduslaan is afgelopen weekend een GSM gestolen. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen aan de achterkant van het pand.