Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Grote selectie naar EK Jeugd in Spanje

Van 29 september tot en met 8 oktober vinden in het Spaanse Peñíscola de Europese Kampioenschappen voor de jeugd plaats. Niet eerder ging een zo grote Nederlandse afvaardiging naar het EK. Maar liefst 15 jongens en meisjes zullen zich mengen in de strijd om de diverse titels.
De laatste jaren deden onze jeugdige talenten het goed op het EK. Zo veroverde Dennis de Vreugt tweemaal de titel en was Marc Erwich eenmaal goed voor goud. Vorig jaar nog haalde Jan Werle een zilveren medaille binnen. Jan en Marc zijn ook ditmaal weer van de partij. Er wordt gespeeld in vijf verschillende leeftijdscategorieën in zowel een jongens- als meisjesgroep. De volgende landgenoten zullen hun beste beentje voorzetten aan de Middellandse Zeekust:

Mehran Kamali (j10), Jeanine de Cloet (m10), Vincent Rothuis (j12), Wouter Spoelman (j12), Hanneke Kooloos (m12), Matthew Tan (j14), Robert Ris (j14), Pauline van Nies (m14), Marc Erwich (j16), Gillian Visschedijk (m16), Bianca Muhren (m16), Marlies Bensdorp (m18), Jan Werle (j18), Jan Smeets (j18) en Erwin l'Ami (j18).

Als coaches gaan mee Dimitri Reinderman, Jop Delemarre, Ted Barendse en Willy Hendriks. Het toernooi zal te volgen zijn via de toernooisite (www.feda.org) en natuurlijk op deze site. Naast dagelijkse uitslagen proberen wij regelmatig verslagen uit Spanje te brengen. (Willy Hendriks)

---