Gemeente Heerenveen

Sportverenigingen kunnen nu met vragen terrecht op een adres.

Persberichten

Sportloket Impuls Friesland: één adres voor alle vragen. 24-9-2002
Vanaf 30 september aanstaande kunnen de sportverenigingen in Heerenveen, Lemsterland, Skarsterlân en Sneek met vragen en problemen terecht bij één centraal loket dat is opgezet in het kader van het Breedtesportproject IMPULS Friesland. Met dat initiatief wil IMPULS, waarin de genoemde gemeenten participeren, sportverenigingen (ook voor aangepaste sporten) helpen met vragen over bijvoorbeeld alcoholwetgeving, arbeidscontracten, arbowet, vrijwilligersbeleid, eco-kit, blessurepreventie en trainersopleidingen.

De sportverenigingen maken zelf uit welke hulpvragen ze stellen. Het Sportloket bestaat uit het telefoonnummer 0900.2102030, het e-mailadres info@impulsfriesland.nl en de website www.impulsfriesland.nl. Het sportloket is dus 24 uur per dag bereikbaar via de site of de mail, bovendien is het loket fysiek bemenst op werkdagen door medewerkers van IMPULS.

Het sportloket weet de weg en zoekt het antwoord op. Indien het antwoord niet zelf gevonden kan worden, wordt contact gelegd met bijvoorbeeld de gemeente, de sportbond, SPORT Fryslân, NOC*NSF, GGD, NISB. Het sportloket kent de instanties en zoekt uit wie de betreffende vereniging verder kan helpen. Het streven is om het voor de sportverenigingen zo gemakkelijk mogelijk te maken.