Gemeente Utrecht

Extra belijning HOV tracé Binnenstad

In de avond en nacht van maandag 30 september aanstaande wordt extra belijning op het HOV tracé door de binnenstad aangebracht. De extra belijning van het traject is onderdeel van een pakket aan maatregelen om de veiligheid op en rond de HOV baan voor met name fietsers en voetgangers te verbeteren. De werkzaamheden starten om 19.00 uur op het Vredenburg en lopen door tot aan de Berekuil. De overlast voor omwonenden en het doorgaand verkeer is minimaal.

Vlak voor de zomer is de gemeente gestart met het uitvoeren van het pakket aan veiligheids-maatregelen. Het gaat daarbij om het aanbrengen van extra belijning, het opruwen van de natuurstenen banden, het vlakker maken van op- en afritten, het afstellen van verkeerslichten en het creëren van opstelstroken voor fietsers. Bovendien zullen enkele kruisingen met het HOV tracé worden aangepast. In de tweede week van oktober wordt het kruispunt Biltstraat - Kruisstraat verbeterd, zodat het makkelijker wordt voor fietsers om over te steken. Ook wordt komende maand nog een aantal verkeerslichten bijgesteld.

Afrondende werkzaamheden

In de zomer zijn ook de nieuwe bushaltes geplaatst op de Vleutenseweg en het HOV tracé in de binnenstad tot aan de Berekuil. De komende week wordt nog de halte bij het standbeeld op het Janskerkhof verplaatst naar de nieuwe bushalte, vijftig meter verderop.

In het najaar volgt dan nog het sluitstuk in het haltemeubilair; het reizigersinformatiesysteem dat reizigers informeert over vertrektijden.