Gemeente Sittard-Geleen

Herstel dynamisch verkeerssysteem (zakpalen) van start (persbericht 23-09-02)

Maandag 30 september wordt begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het flexibel verkeerssysteem (zakpalen) rond de markt in Sittard. Maandag en dinsdag 1 oktober wordt gewerkt in de Plakstraat achter V&D. Woensdag 2 en donderdag 3 oktober zijn Putstraat en Plakstraat aan de beurt. De week daarop, maandag 7 en dinsdag 8 oktober wordt gewerkt op de Markt en in de Paardestraat.
Een week later, maandag 14 en dinsdag 15 oktober op de hoek Paardestraat/ Ursulinenstraat. De straten worden tijdens de werkzaamheden afgesloten. Omleidingen worden niet aangegeven. Het vernieuwde systeem zal uiterlijk op 1 december weer in werking treden.
De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd. Over het vernieuwde systeem heeft overleg plaatsgevonden met een klankbordgroep van vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers. Ook vindt er overleg plaats met politie, GGD en huisartsen. De suggesties uit deze groep kunnen nog aanleiding vormen tot aanpassing van de inhoud en/of de planning.
Om vandalisme te beperken wordt een aantal nieuwe onderdelen aangebracht en wordt met andere materialen gewerkt. Bovendien is besloten om camera's te plaatsen. Dankzij deze cameraregistratie is er permanent toezicht op de installaties. De nieuwe pasjes die toegang verschaffen tot de markt zijn programeerbaar. Hierdoor is de kans op oneigenlijk gebruik veel kleiner dan bij het oude systeem. Bovendien wordt er een beheerorganisatie opgezet die zorgt voor een soepel verloop van de uitgifte van pasjes, de afhandeling van technische storingen en de regeling van toegang door middel van een intercom.