Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, tel: 06 51 40 19 52

Aanhoudingen na dieseldiefstal
DRONTEN De politie heeft zondagavond op de Biddingringweg drie personen (een 18-jarig meisje en twee mannen van 32 en 37 jaar, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden voor diefstal van diesel. Surveillerende agenten zagen het meisje in de stilstaande auto zitten en vertrouwden het niet helemaal. Toen de agenten het meisje controleerden, kwam een van de mannen uit de bossages. De agenten hielden hem aan op verdenking van inbraak. Dat bleek later geen inbraak maar diefstal te zijn. Een speurhond werd ingezet om vast te stellen waar de man precies vandaan kwam. Het spoor leidde naar een vrachtwagen. Daar werd de tweede man aangetroffen. Ze hadden diesel uit de vrachtwagen gestolen. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding bromfietsers
ALMERE Op de Oeverpromenade zijn zondagavond twee bromfietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens getuigen wilde een 24-jarige bromfietser uit Almere met hoge snelheid de 33-jarige bromfietser inhalen. De 31-jarige sloeg echter linksaf waardoor beide bromfietsers ten val kwamen. De 24-jarige schoof door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij is met ernstig rugletsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 31-jarige bleef ongedeerd.

Eenzijdig ongeval
ALMERE Een 46-jarige automobilist uit Almere is maandagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Havendreef. De man is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De brandweer heeft het dak van de auto geknipt zodat de man rechtstandig uit de auto kon worden gehaald. Hij is per ambulance met in ieder geval hoofdletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De agenten vermoedden dat er wellicht alcohol in het spel was. Daarom is een bloedproef afgenomen.

Aanrijding
EMMELOORD Zondagmiddag zijn bij een aanrijding op de Korte Dreef twee 11-jarige meisjes uit Emmeloord gewond geraakt. Ze zaten in de kofferbak van een auto die bestuurd werd door een 49-jarige Emmeloorder. Hij had de weg op willen rijden had daarbij een auto, bestuurd door een 39-jarige Emmeloorder, over het hoofd gezien. De twee meisjes zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De 39-jarige bleek teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Doorrijden na aanrijding
DRONTEN Op de Biddingringweg heeft zich zondagavond een aanrijding voorgedaan. Een nog onbekende man reed achterop de auto van een 21-jarige vrouw uit Hoogwoud. De man stopte, maar toen de vrouw aangaf dat ze graag de politie wilde bellen om te helpen met de afhandeling van dit ongeval, ging de man er vandoor. De vrouw en haar 28-jarige passagiere uit Zaandijk zijn met nekklachten ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de doorrijder te achterhalen.