Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Onder invloed

VIANEN -Op zondag 29 september is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 06.40 uur controleerden de politie op de Westelijke Parallelweg een automobilist die een lekke band wisselde. Daarbij constateerden zij dat de man naar de alcohol rook. De man verklaarde op de Rijksweg A2 een lekke band te hebben gekregen en was bij Vianen de snelweg afgegaan om zijn band te wisselen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,80 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september zijn drie jongens terzake vernieling aangehouden.

Rond 02.35 uur zag een getuige vier jongens over de Jan David Zocherstraat lopen. Zij zag dat één van de jongens een ruitenwisser van een auto beetpakte en deze afbrak. De vier jongens gingen vervolgens een woning in de buurt binnen.

De gewaarschuwde politie hield in de betreffende woning drie personen aan: twee jongens van 17 jaar en een man van 21 jaar oud, allen afkomstig uit IJsselstein. De vierde jongen bleek niet meer in de woning aanwezig te zijn. Het drietal werd in het politiebureau ingesloten.

Het drietal werd in de loop van zondag gehoord. Zij ontkenden allen hun betrokkenheid bij de vernieling. Zij zijn rond 13.30 uur heengezonden. De politie zet het onderzoek terzake deze vernieling voort.

Hele grote spin

NIEUWEGEIN Op zondag 29 september heeft de politie naar een handgrote spin gezocht.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding dat bij een benzinestation op de Plettenburgerbaan een handgrote spin zou lopen. Toen de politie ter plaatse kwam, hebben zij met de melders in het gras naar het beest gezocht. De spin werd echter niet meer aangetroffen.

Ook het personeel van de dierenambulance kwam ter plaatse. Zij zeiden dat het waarschijnlijk niet om een spin zou gaan, maar om een Chinese Wolhandkrab. Deze beesten leven in het omliggende water, kunnen behoorlijk groot worden, maar zijn niet gevaarlijk, al zien ze er wel vervaarlijk uit.

Brandje bij City Plaza

NIEUWEGEIN Op zondag 29 september heeft een brandje op de Boogstede voor rookontwikkeling in City Plaza gezorgd.

Rond 22.55 uur werd door een getuige rookontwikkeling bij City Plaza gemeld. Ter plaatse bleek dat bij de achteringang van een winkel een palletwagen met karton in de brand stond. De daarvan afkomstige rook werd echter aangezogen door een luchtverversingssysteem van de winkel. De brandweer forceerde de achterdeur van het bedrijf en zag dat het hele pand vol met rook stond. Uit het pand werden twee katten bevrijd. De rolluiken van City Plaza aan de kant van de Boogstede en de Passage werden geopend en de ventilatieluiken aan de bovenzijde werden opengezet. Tevens werden door de brandweer ventilatoren geplaatst, om de rookschade zoveel mogelijk te beperken. Daar er mogelijk sprake is van brandstichting, wordt er door de politie een onderzoek ingesteld. Een getuige heeft vlak voor de brandmelding vier of vijf jongens door de parkeergarage weg zien rennen, het ging daarbij zowel om jongens met een blanke als jongens met een licht getinte huid. Getuige(n) die iets verdachts hebben gezien kunnen zich bij de politie van district Lekstroom melden op tel. 0900-8844.