Ingezonden persbericht

Persbericht Unit 4 / MKB

Unit 4 biedt met Websolutions een volledig geautomatiseerde B2B webwinkel.

Nieuwe schakel tussen klant, webwinkel, administratieve en logistieke afhandeling

Sliedrecht, 30 september '02 - Vandaag lanceert Unit 4 Websolutions, een nieuwe en logische verbinding met het bekende Multivers for Windows. Met Websolutions creëert een bedrijf een interactieve B2B webwinkel. Deze is rechtstreeks voor de klant toegankelijk, terwijl alle transacties daar verder in een beveiligde omgeving worden verwerkt. Klantenorders komen na automatische controle, direct in de orderadministratie. Deze biedt een naadloze aansluiting op de bekende faciliteiten van Multivers for Windows waardoor het gehele traject van voorraadbeheer tot levering, facturering, logistiek, debiteurenbewaking en de daarbij behorende statistieken, nauwkeurig in kaart wordt gebracht. Multivers for Windows is speciaal voor het MKB ontwikkeld en biedt deze bedrijven nu ook een geautomatiseerde webwinkel. Specifiek kennis van E-Business en de techniek achter websites is daarbij niet nodig. Met Websolutions biedt Unit 4 de tot nu toe ontbrekende schakel tussen webwinkel en complete afhandeling.

Eenvoudig te maken webwinkel met een flexibel aanbod.

Klanten krijgen via een extranet, rechtstreeks toegang tot een interactieve catalogus van goederen en diensten. Het hierin opgenomen aanbod is eenvoudig en zonder specifieke kennis aan te passen waardoor de ondernemer steeds alert kan reageren op marktontwikkelingen en speciale acties kan ontplooien. Doordat de front office manager van Websolutions dezelfde opbouw kent als Multivers for Windows , is het maken van een website met dit pakket niet meer dan een eenvoudige extra handeling.

Steeds een marktconform aanbod in de 'etalage'.

Een van de typische problemen voor MKB-organisaties is het up-to-date houden van de website. Door de hoge kosten wordt vaak van regelmatig aanpassen en onderhoud afgezien waardoor het aanbod snel veroudert. Nog een nadeel: bij zoekmachines verdwijnt de website ook geleidelijk naar de laatste resultatenpagina's als er geen veranderingen zijn te melden. Websolutions biedt daarom ook de niet-technische gebruiker de mogelijkheid, zijn site eenvoudig en steeds weer marktconform aanpassen. De site blijft daardoor steeds bovenaan bij de resultaten van zoekmachines. Zo blijft zelfs de niet-technische gebruiker op eenvoudige manier in de pas lopen met de snelle ontwikkelingen in de wereldwijde winkelstraat.

Volledig geïntegreerde aanpak haakt in op behoefte MKB

Ondernemers in het MKB hebben te maken met een overspannen verwachting van het internet maar ze zien ook in, dat het negeren ervan hun commerciële mogelijkheden beperkt. Met Websolutions biedt Unit 4 daarom een eenvoudig pakket dat met minimale inspanning een geïntegreerde koppeling maakt naar hun webwinkel. Bij het afsluiten van orders wordt volledig voldaan aan alle eisen op het gebied van administratieve verwerking en verdere afhandeling van de opdracht. Daarbij is rekening gehouden met de juridische implicaties, veiligheid, beheer van bedrijfsgegevens en gebruiksgemak.

Veiligheid

De kracht van Websolutions is, dat het de internet winkel volledig integreert met bestaande bedrijfssystemen. Hoewel klanten in een extranet-omgeving dus optimale vrijheid hebben en met hun winkelwagen kunnen shoppen, vindt de afhandeling in een intranet en offline plaats. Hierdoor is het vrijwel niet mogelijk ongeautoriseerd toegang te krijgen tot de interne bedrijfsgegevens, terwijl toch iedere rechtstreeks geplaatste internetorder net zo wordt afgehandeld als ieder andere opdracht. Het bedrijf hoeft dus geen aanpassingen te doen aan zijn bestaande infrastructuur. Presentatie van alle gegevens vindt op de vertrouwde manier plaats, terwijl de veiligheid is gewaarborgd.

Multivers for Windows

Multivers for Windows is een gebruiksvriendelijke financieel en logistiek pakket voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Het is reeds geruime tijd op de markt en wordt regelmatig van nieuwe uitvoeringen en uitbreidingmogelijkheden voorzien. Daarnaast biedt het een naadloze aansluiting op alle bekende Microsoft software. Multivers for Windows kent ondermeer modules op gebied van logistiek, artikel,- debiteuren- en relatiebeheer. Het wordt door gebruikers als stabiel, eenvoudig en makkelijk in gebruik ervaren.. Over Unit 4 MKB

Unit 4 MKB is een onderdeel van Unit 4 Agresso NV en richt zich speciaal op het midden en kleinbedrijf. Kennis en behoeften van deze specifieke markt zijn voor Unit 4 MKB steeds maatgevend bij de verdere ontwikkeling van het producten- en dienstenaanbod. Ook met de verschillende organisatievormen in MKB-land wordt rekening gehouden. Zo kent Multivers for Windows lichte en zwaardere uitvoeringen, voor kleine en grotere organisaties binnen het MKB. Ook is er een speciaal pakket voor accountants. Alle pakketten vereenvoudigen en ondersteunen taken op gebied van financiën, handel, logistiek, project- en relatiebeheer.

Unit 4 is een internationale ontwikkelaar en distributeur van beveiligde e-business toepassingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam. Unit 4 telt zo'n 1400 medewerkers en biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in twaalf verschillende landen, waaronder de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland het Verenigd Koninkrijk en in de Benelux.

Informatie voor de pers:

Unit 4 MKB - Postbus 200, 3360 AC Sliedrecht - Fred Loos tel 0184 44 44 44 e-mail: fred.loos@unit4.nl

Co Gersen tel. 020 416 11 55 e-mail: backstage.comco@inter.nl.net