Politie Twente


Persberichten Politie Twente 30 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Nagekomen correctie: in onderstaand persbericht met betrekking tot een aanrijding op de oldenzaalsestraat in hengelo, staat abusievelijk vermeld dat de 23 jr. achter de 54 jr. reed. dit moet andersom zijn. de 23 jr. had de 54 jr. net ingehaald en remde om de een of andere reden.

Aanrijding, oproep getuigen
02-765544
Hengelo, Oldenzaalsestraat
Zondag 29 september, omstreeks 20.10 uur
Een 54 jr. Enschedese automobilist, reed over de Oldenzaalsestraat in Hengelo, komende vanuit de richting Deldenerstraat. Achter hem reed een 23 jr. Hengeloer, ook in zijn auto. Door nog onbekende oorzaak reed de 23 jr. achter op de auto van de 54 jr. Beiden spreken elkaar tegen over de oorzaak en de politie wil dan ook graag in contact komen met getuigen die of de aanrijding hebben zien gebeuren of de twee daarvoor hebben zien rijden.


Spoor van vernielingen en zinloos geweld
02-075526
Borne, Oude Hengeloseweg / Grotestraat / Deurningerweg / Weerselosestraat en Hengelo, Bornsestraat / Wegtersweg
Nacht van zaterdag op zondag jl.
Gistermorgen werden diverse meldingen gedaan van vernielingen. Van in totaal 6 auto's werd op verschillende plaatsen een ruit ingegooid met een steen, aan een zevende auto is alleen schade aan de ruit ontstaan. Ook een tweetal ruiten van een gebouw aan de Deurningerweg is ingegooid.'s Nachts om ongeveer 03.50 uur werd gemeld dat twee inwoners van Almelo, van 17 en 18 jr., om de Weerseloseweg in Borne waren mishandeld door een groep personen die daar had gelopen. Van een van de twee was een hoed afgepakt. Toen om de hoed werd gevraagd, kregen de twee in plaats van de hoed, klappen en trappen van diverse personen uit de groep. De 17 jr. heeft zich de volgende morgen aan zijn verwondingen in het ziekenhuis in Almelo laten behandelingen, een hoofdwond is gehecht.De politie heeft het vermoeden dat het in deze 8 gevallen van vernieling en het zinloos geweld, om dezelfde daders gaat. Onderzoek wordt ingesteld.


Aanrijding met letsel
02-765449
Holten, Markeloseweg / Kwintenweg / Pannenweg
Zondag 29 september, omstreeks 14.05 uur
Een 18 jr. bromfietsbestuurder uit Nijverdal werd op de kruising Markeloseweg / Kwintenweg / Pannenweg in Markelo, aangereden door een 22 jr. automobilist uit Rijssen. De 18 jr. is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Hij wilde de Markeloseweg oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan de 22 jr., die over de Markeloseweg reed.


Aanrijding cq val met letsel
02-765535
Bornerbroek, Tusveld
Zondag 29 september, omstreeks 20.15 uur
Werd gemeld dat in de berm van het Tusveld in Borne een vrouw was aangetroffen, die gewond was. Bij haar lag een fiets. Het is nog niet bekend geworden of er sprake is van een aanrijding, of dat de vrouw, een 28 jr. inwoonster van Borne, van haar fiets is gevallen. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. In het ziekenhuis is door een gemeentearts een bloedproef van haar afgenomen, omdat haar adem naar alcoholgebruik rook. Onderzoek wordt ingesteld.


Rijden onder invloed
02-765603
Rijssen, Noordbaan A1
Zondag 29 september, omstreeks 23.50 uur
Werd door een getuige doorgegeven dat het rijgedrag van een voor hem rijdende automobilist, opviel. De man reed slingerend over de A1, en het kenteken en merk van de auto werd doorgegeven. Deze persoon, een 46 jr. automobilist uit het Engelse South Shield, werd aangehouden en ademanalyse wees 1.7 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij is na verhoor weer heengezonden. Hij ging naar vrienden in Bornerbroek.


Rijden onder invloed, weigering bloedproef
02-075594
Enschede, Weegschaalstraat.
Maandag 30 september, omstreeks 02.05 uur
Het rijgedrag, van een naar later bleek 36 jr. automobilist uit Enschede viel op. Hij reed met hoge snelheid en na een korte achtervolging kon hij op de Weegschaalstraat tot stoppen worden gedwongen. Het bleek dat hij behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau mislukte. Hij kreeg het niet voor elkaar om goed te blazen. Ook na vordering daartoe door een hulp officier van justitie, weigerde hij de bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de nodige pv's worden opgemaakt.


Aanhoudingen na inbraak in winkel
02-765610
Enschede, Deurningerstraat / Breugelmansgaarde
Maandag 30 september, omstreeks 00.50 uur
Een getuige meldde dat er op dat moment werd ingebroken in een drankenhandel aan de Deurningerstraat. Een ruit was met een steen vernield en een krat bier was weggenomen. Dit laatste bleek, toen iemand van het bedrijf ter plaatse was gekomen. Even later werd door surveillerende politiemensen op de Breugelmansgaarde een tweetal mannen gezien met een krat bier. Men was druk bezig de inhoud van de flesjes tot zich te nemen. De twee, Enschedeers van 33 en 50 jr., werden aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten.


Inbraak, computer met belangrijke gegevens weg
02-765641
Enschede, Roessinghsbleekweg
Nacht van zondag 29 op maandag 30 sept.
Vanmorgen werd ontdekt dat vanuit een van de kamers bij de keuken van het revalidatiecentrum Het Roessingh, o.a. een computer was ontvreemd. Hoe men het gebouw is binnengekomen is nog niet bekend. Verder worden een beeldscherm, toetsenbord, fax/printer en een radio tuner-versterker weggenomen. Vooral door het wegnemen van de computer is men in de keuken van Het Roessingh ernstig gedupeerd. In deze computer zaten alle bestanden van patiënten met de gegevens omtrent de maaltijdvoorzieningen. Hoe groot de totale schade is, is nog niet bekend.