---
Exchange-servers Ministerie van LNV effectief beschermd door Sybari's Antigen

---

Amsterdam, 30/09/2002

Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) zet Antigen versie 6 van Sybari in voor de beveiliging van hun Microsoft Exchange servers. In totaal wordt het e-mailverkeer van 8000 medewerkers, verspreid over 40 locaties, gescand op virussen. Het ministerie van LNV maakte vorig jaar als eerste overheidsinstantie in Nederland de keuze voor Antigen om hun Exchange servers optimaal te kunnen beschermen.

Directe aanleiding voor de aanschaf waren de problemen die virussen als Kournikova veroorzaakten. Terwijl de systeembeheerders de servers schoonmaakten lag het e-mailverkeer telkens 1 à 2 dagen volledig plat. Bovendien was er geen garantie dat een dag later een niet ingelichte collega het virus niet opnieuw zou activeren. Op een beurs in Amerika in1998 had het Ministerie van LNV al kennisgemaakt met Sybari en Antigen voor MS Exchange. Diens 100 % betrouwbare methode voor e-mailscannen was doorslaggevend.

Antigen werd centraal door de directie Informatiemanagement en Facilitiaire Aangelegenheden gekocht bij de Nederlandse distributeur Solution 6000. Medio 2001 was het merendeel van de locaties al overgegaan tot implementatie. De centrale configuratie schrijft filtering op extensie .vsb voor, maar aangezien de software eenvoudig per lokatie in te stellen is, hanteert een aantal van hen een veel strenger beleid.

Jan van den Berk, e-mail specialist van de verantwoordelijke sector Technische Infrastructuur: "Antigen voldoet precies aan onze eisen en ik ben tevreden over de support van Sybari. De software is snel in gebruik te nemen, het vraagt weinig onderhoud en je kan er 100 % op vertrouwen. Hoewel het virusverkeer momenteel minder hevig is dan vorig jaar, worden er toch nog per maand zo'n 2000 met een virus besmette mails van internet tegengehouden. Als andere ministeries nog zoeken naar beveiliging van hun Exchange server, dan kan ik ze deze software zeker aanbevelen."

Richard Booms, Business Development Manager Benelux en Nordics: "De ervaring van het Ministerie van LNV illustreert dat bescherming van desktop en firewall vaak niet afdoende is om schade door virussen te voorkomen. De groupware moet net zo goed adequaat beveiligd worden. Wij zien dan ook een stijgende vraag naar ons product en hebben om resellers als Solution Software beter te kunnen ondersteunen dan ook een vestiging in Nederland geopend."

---
END

---
Over Afdeling Technische Infrastructuur Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij
De stafdirectie Informatiemanagement en Facilitaire Aangelegenheden (IFA) is een professionele uitvoerings- en adviesorganisatie, die samen met andere partijen concernbeleid formuleert op het terrein van
bedrijfsvoering. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn ICT, informatievoorziening, verwerving, huisvesting en logistiek. Op ICT-gebied werkt directie IFA voortdurend aan de ontwikkeling van applicaties (relatiebeheer, basisregistratie), systemen (OpenVMS, Windows NT, Windows 2000) en netwerken (LANS, WANS, inter- en intranet). Trends en technologische innovaties worden op de voet gevolgd.
De sector Technische Infrastructuur adviseert technische oplossingen en bewaakt standaards op ICT-gebied. Daarnaast verzorgt de sector het beheer van het Landelijke datacommunicatienetwerk (agroNet) en voorziet in zeer gespecialiseerde technische ondersteuning voor LNV-computercentra.
Over Solution
Solution IT-bedrijven bestaat uit drie zelfstandig opererende divisies te weten Solution 6000, Solution Professional Services en Solution Software. Solution 6000 B.V. houdt zich primair bezig met het verkopen van servers en storage en is de grootste IBM Midrange Business Partner in Nederland en marktleider op het gebied van Unix en Linux. Solution Professional Services biedt diensten op het gebied van: Management Support, Application Support, System Support, Environmental Support en System Continuity Support. Solution Software richt zich op het verkopen van software van geselecteerde leveranciers. De expertise gebieden zijn: IBM Software en het IBM Licentie programma, Security (o.a. Sybari's Antigen) en Content Management. Meer informatie over Solution IT bedrijven:
www.solution6000.com
Contactpersoon Solution Software:
Robert Molijn, Sales Manager Software, Tel.: +31 36 5489712 of E-mail: software@solution6000.com
Over Sybari (www.sybari.com)
Sinds 1995 is Sybari een marktleider in anti-virus- en e-mailbeveiligingsoplossingen voor groupware. Vandaag zijn meer dan 6 miljoen Microsoft Exchange/Outlook- en Lotus Domino/Notes-gebruikers die virusvrij kunnen werken dankzij Sybari's Antigen-technologie. De unieke architectuur van de Antigen-software zorgt voor een preventief afweerschild tegen virussen en kwaadaardige codes. Antigen voor Microsoft Exchange en Antigen voor Lotus Domino worden in meer dan 50 landen verdeeld via Sybari's locale vestigingen en distributienetwerk. Het hoofdkwartier van Sybari is gevestigd in New York, de EMEA-hoofdvestiging in Madrid, Spanje.
Sybari telt tot zijn klantenbestand namen als Amazon.com, Compaq, Dell, Deloitte & Touche, Getronics, JD Power, Lufthansa, Merrill Lynch, Nortel, Pirelli, Reckitt Benckiser, Sony, Texaco, Tosco, De Amerikaanse federale regering en Visa. Het bedrijf sloot strategische allianties af met ondermeer Lotus Development (NYSE:IBM), Microsoft (NASDAQ:MSFT), Computer Associates (NYSE:CA), Compaq (NYSE:CPQ), Sophos, Inc., Network Associates, Inc. (NASDAQ:NETA) en Norman Data Defense Systems. Contactpersonen:
Sybari Software,Richard Booms, Business Development & Channel Manager
tel: +31 (0) 20 658 6330, fax: +31 (0) 20 658 6111, e-mail: Richard_Booms@sybari.com
Sasa Radosevic, Product Manager EMEA
tel: +31 (0) 20 658 6952, fax: +31 (00 20 658 6111, e-mail: Sasa_Radosevic@sybari.com
Mediarelatie
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga,
tel: +31 (0) 20 567 2170, e-mail:
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
www.newsenginepr.com
Ref.:SYB0032-DFB56