Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing

(advertentie)
Persbericht Web Power Internet Technology OUD NVACP ADVISEUR DR. RONALD CROUGHS OVERLEDEN Bestuur NVACP - 28-09-2002

Tot ons grote leedwezen vernamen wij dat op donderdag 26 september jongstleden, na een leven gewijd aan research, onderwijs en patiëntenzorg na een moedig gedragen, langdurige ziekte Dr. R.J.M. Croughs is overleden.

Dr. R.J.M. Croughs, was als endocrinoloog werkzaam in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. In die hoedanigheid heeft hij mw. De Groot destijds met raad en daad bijgestaan bij de totstandkoming van de Nederlandse Vereniging voor Addison (en Cushing) Patiënten (NVACP). In de jaren na de oprichting heeft Dr. Croughs vele malen als medisch adviseur van de NVA(C)P leden van advies voorzien via de medische vragenrubriek inde INFO en door lezingen op de ALV. Zijn grootste bijdrage voor de NVACP was zijn onmisbare hulp bij de grote "Addison-enquête' die begin van de jaren 1990-1994 werd gehouden en die gepubliceerd werd in de serie "Addison Patiënten in Nederland".

Bestuur en leden van de Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten (NVACP) wensen zijn familie veel sterkte in deze droeve tijd.

De Eucharistieviering zal dinsdag 1 oktober om 10.45 uur worden gehouden in de kapel "H. Maria der Engelen" op de R.K. begraafplaats "Sint Lauremtius", Nieuwe Crooswijksewer 123 te Rotterdam, waarna de begrafenis zal plaatshebben. Gelegenheid tot condoleren, in de ontvangkamer van de begraafplaats, van 12.15 tot 13.00 uur.

© 2001 NVACP