Ingezonden persbericht

Persbericht

30 september 2002

Demon breidt co-locatie aanbod uit met nieuw datacentrum ~ Internetprovider biedt nu ook high-end co-locatie voor de grootzakelijke markt ~

Demon heeft een nieuw datacentrum geopend in het gespecialiseerde netwerk-knooppunt Telecity te Amsterdam. Het datacentrum biedt een zeer hoogwaardige infrastructuur en de hoogste graad van beveiliging met 24-uurs bewaking door camera's en bewakingspersoneel.

Klanten die hun server onderbrengen in de co-locatieruimte van Demon Internet profiteren van een zeer geavanceerde en efficiënte hosting-oplossing op maat en gegarandeerde bandbreedte. Daarnaast biedt Demon als een van weinige providers co-locatie aan tegen een vast bedrag per maand en met onbeperkt dataverkeer. Dit houdt in dat Demon geen extra kosten in rekening brengt voor het gegenereerde dataverkeer en dat klanten nimmer een onverwachte rekening achteraf ontvangen.

Het Demon datacentrum is voorzien van twee onafhankelijke noodstroomvoorzieningen in de vorm van accu's en een dieselgenerator. Vanzelfsprekend is voorzien in systemen voor brandmelding, brandalarmering en brandbestrijding. Daarnaast kent het datacentrum een uitstekende klimaatbeheersing.

Voor de exploitatie en het beheer van het nieuwe datacentrum is een toegewijd account team geformeerd bestaande uit Jeroen Velserboer en een nieuw aangetrokken full-time account manager, in de persoon van Marc Boersma. Boersma is afkomstig van EuroNet Internet, waar hij zich eveneens bezighield met de verkoop van hosting- en connectiviteitsdiensten.

"Wij zijn blij dat wij onze klanten nu, naast de co-lo ruimte op de Singel, deze nieuwe toonaangevende locatie kunnen aanbieden," zei Jurgen Hof, sales director Demon Internet. "Demon groeit ondanks de recessie nog sterk door en die groei komt voornamelijk uit de grootzakelijke hoek. Met deze co-locatie ruimte komen wij tegemoet aan de stijgende vraag uit het bedrijfsleven naar geavanceerde oplossingen voor bedrijfskritische websites en applicaties."

(272 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, sinds 1998 genoteerd aan de London Stock Exchange, één van Engeland's grootste aanbieders van telefoon-, data-, internet- en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet is een 'full-service' internetprovider gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke en particuliere gebruiker. Demon is dé provider op het gebied van internettoegang, hosting, managed security en VPN-oplossingen.

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In juli 2001 kreeg Demon Internet voor de derde keer op rij de hoogste waardering van MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research naar de kwaliteit van internetproviders.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020 422 20 00Fax: 020 422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com