Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 30 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: graffitispuiter aangehouden
Een 27-jarige man uit Groningen werd zondagnacht op de Hamburgerstraat aangehouden voor het spuiten van graffiti. Bij een voormalig schoolpand op ede hoek van de Korreweg met de Hamburgerstraat werd door getuigen gezien dat een aantal mannen zich verdacht gedroeg. De gewaarschuwde agenten zagen dat er verf gespoten was op een muur. Na een korte achtervolging kon een van de personen worden achterhaald. Hij legde een bekennende verklaring af en zei bereid te zijn de schade te vergoeden.

Groningen: man in ziekenhuis aangehouden
Een 31-jarige man uit Groningen werd zondagavond door personeel van een ziekenhuis aan het Hanzeplein betrapt bij een medicijnkast. Hij was in het bezit van een doosje medicijnen. De politie hield de man aan en sloot hem op voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietsendief aangehouden
Op de Nieuweweg werd overmeesterde een getuige een 32-jarige man uit Groningen die een fiets had gestolen. De eigenaar van de fiets zag dat zijn fiets werd gestolen en greep in. De verdachte die zich veelvuldig schuldig maakt aan diefstal en inbraak is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Groningen: fietsers botsen
Een 46-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag na een botsing met een andere fietser met rug- en heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De fietsster reed op de verkeerde helft van het fietspad aan de Wilhelminakade en botste tegen een 19-jarige wielrenner aan. Hij liep een aantal schaafplekken op.

Groningen: rijden onder invloed
In de Wipstraat werd zondagnacht een 42-jarige automobiliste uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zij blies een promillage van 1.4. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij was een half jaar eerder ook al betrapt voor het rijden onder invloed. Op de Paterswoldseweg werd dezelfde avond een 39-jarige Groninger betrapt op het rijden met een promillage van 1.4. Ook hij kon zijn auto laten staan en het rijbewijs inleveren. Een 41-jarige fietsster viel zondagavond op in de Nieuwe Ebbingestraat doordat hij begon te schelden tegen voor het kruispunt van de Korreweg wachtende agenten. De man zijn adem rook naar alcohol en bij de blaastest scoorde hij een promillage van 1.25. Op de Europaweg werd zondagochtend een 34-jarige automobiliste uit Groningen door een andere automobilist tot stoppen gedwongen na verkeersgevaarlijk gedrag. Van de vrouw, die toegaf alcohol te hebben gebruikt, werd een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: man (34) vernielt ruit
Op de Noorderhaven werd zondagochtend een 34-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij van een woning een ruit had ingetrapt. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, bekende de vernieling. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad met een kennis en zo tot zijn vernieling te zijn gekomen. De vernieler verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden.

Sappemeer: man bedreigt echtgenote
In zijn woning aan de Dr. Aletta Jacobsstraat in Sappemeer heeft de politie zondagmiddag een 36-jarige man aangehouden nadat hij zijn 39-jarige vrouw met een mes had bedreigd. Man en vrouw kregen ruzie over het overmatig drankgebruik van de verdachte. Toen de vrouw aangaf dat zij de dronkemansbuien van haar man meer dan zat was en een einde aan de relatie wilde maken raakte de man buiten zijn zinnen en greep een mes waarmee hij zijn vrouw met de dood bedreigde. De vrouw zocht een heenkomen in huis en waarschuwde de politie. De man, die nog steeds onder invloed verkeerde, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Hoogezand/Zijldijk: automobilisten onder invloed Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond in de Hoofdstraat in Hoogezand een 48-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Een routinecontrole wees uit dat de man te veel had gedronken. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.35 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden. Zondagmiddag werd op de Eemshavenweg bij Zijldijk een 44-jarige man uit t Zandt aangehouden. Ook hij bleek te veel te hebben gedronken (1.82 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man werd na verhoor heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van negenhalf uur heengezonden.

Veendam/Zuidlaarderveen: dronken automobilist
In Zuidlaarderveen heeft de politie van Veendam zondagmorgen een 22-jarige man uit Beerta aangehouden wegens rijden onder invloed. De man zat in een auto die over de Kielsterachterweg in de richting van Veendam reed. Een automobilist zag dat de bestuurder vreemd rijgedrag vertoonde en belde de politie. Hij volgde de auto en gaf de positie via GSM aan de meldkamer door. De auto stopte bij een woning in Zuidlaarderveen op het moment dat de politie kwam aanrijden. Bij het zien van de politie stapte de man uit en vluchtte te voet een aardappelveld in. Hij kon kort daarop door de politie worden aangehouden. Bij onderzoek bleek dat in de auto ook nog een tweede persoon had gezeten. Omdat aanvankelijk de indruk bestond dat de wagen gestolen was omdat de auto op naam stond van een man uit Heerhugowaard, werd de auto naar het bureau gebracht en op de stopplaats van de auto een onderzoek ingesteld door Regiopolitie Drenthe. Daarbij werd een politiehond ingezet. De hond vond inderdaad in een de directe omgeving een man die zich had verstopt. Hij werd bij de aanhouding door de politiehond gebeten en moest door een arts worden behandeld. Deze verdachte, een 31-jarige man uit Oudeschans, bleek de zoon van de eigenaar van de auto te zijn. De wagen was hem door zijn vader te beschikking gesteld. Hij bleek ook de auto te hebben bestuurd en onder invloed van alcohol (1.7 promille) te verkeren. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Regio Groningen: politie neemt zeven rijbewijzen in na snelheidsovertredingen
De politie heeft het afgelopen weekend de rijbewijzen van zeven automobilisten ingenomen nadat zij op verschillende plaatsen in de provincie Groningen grove snelheidsovertredingen hadden gepleegd. Drie automobilisten, twee uit Groningen en één uit Utrecht werden op de Beneluxweg in Groningen aangehouden. Alle drie reden ruim boven 120 km per uur, terwijl op de Beneluxweg 70 km per uur is toegestaan. Een 25-jarige automobilist uit Groningen werd op de A7 bij Westerbroek geklokt met een snelheid van 171 km per uur in plaats van maximaal 120. Op de Provinciale Weg N366 bij Nieuwe Pekela liep een 37-jarige automobilist uit Veendam tegen de lamp toen hij met een snelheid van 134 km per uur een politieauto inhaalde op een traject waar 80 is toegestaan. De politie hield op de N33 bij Appingedam een 28-jarige motorrijder uit Loppersum aan nadat zijn snelheid bij Zuidbroek op 183 km per uur werd vastgesteld, terwijl 100 is toegestaan. Een 20-jarige man uit Onderdendam tenslotte reed op de Eemshavenweg te hard. Hij werd geklokt op ruim 140 km per uur. Ook daar mag slechts 100 worden gereden. Het rijbewijs van de man bleek vorige week maandag ook al te zijn ingenomen na een snelheidsovertreding. Van alle zeven bestuurders is het rijbewijs ingenomen. Na overleg met de Officier van Justitie is ook de motorfiets van de man uit Loppersum in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)