ITERA OIL AND GAS COMPANY

Congresleden zijn gastheren bij diner met voorzitter van Itera

Congresleden zijn gastheren bij diner met voorzitter van Itera Olie- en Gasbedrijf

Jacksonville, Florida - Een tweeledige groep van het Congres was op dinsdag 24 september gastheer bij een diner in de bibliotheek van het Congres te Washington DC voor Igor Makarov, voorzitter van Itera Olie- en Gasbedrijf. Meer dan 30 Congresleden en 20 senior leden van de Russische Doema en de Federale Raad zaten deze ongekende gebeurtenis bij met meer dan 100 beleidsmakers en zakenlieden uit de hele wereld.

Tijdens het diner deelde voorzitter Igor Makarov mee dat er een volledige publicatie van de namen van Iteras aandeelhouders zou komen en dat er een Adviesraad geformeerd zou worden om Iteras Raad van Bestuur en management te volgen en te adviseren naar een grotere transparantie en goed collectief bestuur. Genomineerden voor de nieuwe Adviesraad zijn verschillende gerespecteerde leiders van de Verenigde Staten. Het bestuur van Itera hoopt dat zijn recentelijke actie en roep voor openheid en transparantie gevolgd zal worden door meer BV's in Rusland en Amerika.

Mr. Makarov kondigde ook trots de oprichting van 'Iteras Eagles' aan, een programma in samenwerking met de Freedoms Foundation in Valley Forge dat zich richt op de promotie van constitutionele democratische waarden over de hele wereld. Iteras Eagles brengt de beste en intelligentste studenten uit Rusland en de Verenigde Staten samen in Valley Forge te Pennsylvania om deel te nemen aan een leerprogramma van vijf dagen. In die dagen worden de fundamentele waarden en principes van de constitutionele democratie bestudeerd. Via interactieve oefeningen en formele instructies zullen de studenten leiderschap, groepsvaardigheden en vaardigheiden in onafhankelijkheid ontwikkelen, de basisbegrippen van het civiele leven, politiek en overheid leren en ook wederzijds begrip en waardering tussen beide culturen opbouwen. De Congresleden en de leden van de Russische Doema zijn allen gevraagd één student uit hun district voor te dragen om aan dit unieke programma deel te nemen. De geselecteerde studenten zullen begin 2003 aan dit programma beginnen.

De bijeenkomst eindigde met de publieke mededeling van Mr. Makarov dat Itera zeer geïnteresseerd is in het vormen van een joint venture met de Energiebedrijven van de VS in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Zoals Mr. Makarov aan de hooggeachte aanwezigen uitlegde, heeft Itera uitgebreide ervaring in het produceren, transporteren en in de marketing van natuurlijk gas in alle landen van de voormalige Sovjetunie en 'met onze bestaande markten zijn we een sterke partner voor Amerikaanse bedrijven.' Mr. Makarov zei ook dat Iteras interesse had in het gebruik van nieuwe Amerikaanse technologieën in de bestaande energievelden en projecten.

Website: http://www.iteragroup.com

Contact: Stephanie Jason van Itera Olie- en Gasbedrijf, +1 904 996-8800, of sjason@itera.com

30 sep 02 11:16